Meny

Norsk ektepar sykler fra Oslo til Spania

Her tar Kari og Dag Langholm seg en pust i bakken. Det er 16. august og ekteparet er fremme i Lahntal. Foto: Privat.
Norsk pensjonistpar sykler hele veien fra Oppegård til La Manga i Spania.

4. august startet det norske ekteparet Kari og Dag Langholm på sin lange ferd fra Oppegård utenfor Oslo til deres drømmested La Manga i Spania.

Rullende på to sykler har pensjonistparet trosset regnvær og bitende motvind gjennom Tyskland og stekende varme i Frankrike. Men humøret har de beholdt gjennom hele ferden så langt.

Mandag kveld var de rett utenfor den franske byen Montpellier, 1230 kilometer inn i etappen. Nå kjemper de seg videre nedover Frankrike på vei mot ferieparadiset.

Det skriver nettstedet Vikingposten.
– Hvis helsa mi holder vil vi være i Lyon og over halvveis nå til helgen 3-4 september, forteller Dag Langholm til Vikingposten. Han bedyrer at det er ham selv det står på om de klarer det eller ei.
– Kari er sprek som en fole, sier han til nettstedet og ler.

Les også:   Dave syklet 4000 kilometer gjennom sørlige Afrika

Da Vikingposten snakket med dem mandag kveld innrømmet paret at de mange ganger har vært nære ved å gi opp underveis.

– Vi tråkket avgårde fra Kiel i øsende regnvær og sur motvind. Tilhengeren veier 30 kilo (telt og diverse annet utstyr), så det gjør det jo ikke lettere. Og allerede etter første dag langs tyske veier og sykkelstier var vi nær ved å gi opp. Sykkel-GPSen førte oss langs sykkelstier hvor det ikke fantes noen steder å overnatte eller å få kjøpt vann og annen proviant, sier Dag Langholm til Vikingposten.
– Det var en viktig lærdom. Så nå sørger vi alltid for at vi har hamstret nok mat og vann for å klare oss gjennom dagen før vi drar avgårde om morgenen, supplerer Kari.

Les også:   – Sykling slår gåing når du skal komme deg i form

Paret regner med å være framme i La Manga rundt 10. oktober. Kari blir 67 år samme måned, mens Dag blir 67 år i november, og paret håper å kunne feire pensjonsalderen med god samvittighet i La Manga.

– Det har nok vært min drøm at når vi ble pensjonister så skulle vi ta denne utfordringen, sier Kari. Og nå gjør vi det.

Les også:   Dag (50) krysset Norge på tvers på 35 minutter

Reise
Populært