Meny

Terror og politiske jordskjelv gir billigere hotellrom

STADIG BILLIGERE: London er en av flere byer der det har blitt billigere å overnatte på hotell det siste halvåret. (Foto: Iakov Kalinin/Istock.com)
Det har blitt billigere å overnatte på hotell i byer som London, Paris og Istanbul. Dramatiske begivenheter som «Brexit», terrorangrep og forsøk på statskupp ligger bak prisfallet.

Hotellrommene i London har i snitt blitt 7,3 prosent billigere det siste halvåret, viser hotellprisbarometeret til HRS Global Hotel Solutions. For et døgn på hotell i mange nordmenns favoritthovedstad må du nå betale 177 euro – drøye 1.600 norske kroner. Folkeavstemningen som endte med at britene kommer til å forlate EU, populært kalt «Brexit», oppgis som viktigste årsak. Fallende pund-kurs de siste månedene bidrar også til prisfallet, skriver nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Flyselskapenes priskrig er lønnsomt for deg

Terror skremmer turister

Det har også blitt billigere å bo på hotell i Paris. Prisene har falt i både første og andre kvartal. For ei natt i Paris må du nå i snitt ut med 142 euro. Her blir terrorangrepene som har rammet Frankrikes hovedstad de siste årene oppgitt som viktigste årsak til prisfallet. Terrorfare og det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia nylig forklarer også hvorfor det er blitt 18,8 prosent billigere å overnatte på hotell i Istanbul.

Les også: Rygge Airport må kjempe for å beholde ansatte

Dyrere i trygge nord

Hotellprisene synker ikke over alt i verden. Her i det kalde, trygge nord har det blitt dyrere å overnatte på hotell det siste halvåret. Aller dyrest er det imidlertid å bo en natt på Manhattan i New York. Det koster nå i snitt hele 244 euro – eller drøye 2.250 kroner.

HRS mener alternative overnattingsmuligheter som AirBnb, som er med på å presse prisene ned i Paris i tillegg til terrorfaren, også vil gjøre seg gjeldende i New York etter hvert. Det er i så fall godt nytt for norske amerikafarere.

Reise
Populært