Meny

Historisk ruteflyging gjennomført fra USA til Cuba

Se video:
Den første ordinære ruteflygingen fra USA til Cuba på over 50 år er gjennomført. Flygingen er startskuddet for flere hundre ukentlige flyginger mellom landene.

Etter en times tur fra Fort Lauderdale i delstaten Florida landet JetBlue 387 onsdag ettermiddag ved byen Santa Clara på Cuba. Turen markerer starten på flere hundre flyginger i uken mellom USA og naboen i sør, fra blant annet storbyene New York, Houston, Miami, Chicago og Philadelphia.

Kabinpersonalet på onsdagens flyging var alle amerikanere av cubansk opprinnelse, og JetBlues administrerende direktør Robin Hayes var også om bord.

Les også:  Amerikanske hoteller returnerer til Cuba etter mer enn 50 år

– Det er et positivt steg og et konkret bidrag til prosessen med å bedre forholdet mellom de to landene, sier Cubas viseminister for transport, Eduardo Rodriguez om flygingen.

Ifølge USAs utenriksminister John Kerry var siste ordinære ruteflyging mellom USA og Cuba i 1961. Kun charterflyginger har de siste tiårene vært tillatt mellom landene.

Les også: Første amerikanske rutefly til Cuba på over 50 år

Det er forventet at ordinære ruteflyginger vil øke antallet amerikanere som reiser til Cuba. Amerikanske myndigheter forbyr fortsatt amerikanere å reise til Cuba som turister, men tillater likevel reiser til øya av flere andre grunner, blant annet på grunnlag av såkalte kultur- og utdanningsformål.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus