Kritikken hagler mot Indias reiselivsminister

Den hinduistisk-nasjonalistiske reiselivsministeren Mahesh Sharma uttalte søndag at turister som kommer til India, ikke burde bruke skjørt. Mandag driver han brannslukking.
Den hinduistisk-nasjonalistiske reiselivsministeren Mahesh Sharma uttalte søndag at turister som kommer til India, ikke burde bruke skjørt. Mandag driver han brannslukking. Foto: Adnan Abidi / Reuters

Indias reiselivsminister, Mahesh Sharma, driver politisk brannslukking etter å ha uttalt at turister i landet ikke bør gå med skjørt.

Sharma sa søndag at han mente det bør deles ut en liste over ting utenlandske turister bør og ikke bør gjøre når de ankommer India.

Blant forslagene var en anbefaling om at de ikke bør gå med skjørt, samt at de ikke bør gå ut alene på natten hvis de befinner seg i små byer.

Uttalelsene har opprørt både menn og kvinner i landet, som anklager Sharma for å være kvinnefiendtlig. Mandag rykket reiselivsministeren ut med et forsøk på å moderere seg.

– Jeg snakket bare om religiøse steder, som for eksempel templer. Jeg prøvde ikke å kommentere hva kvinner bør ha på seg eller ikke. Jeg er far til to døtre, jeg kan ikke forby noe av det kvinner har på seg, sier han.

Les også: Fransk domstol opphever burkini-forbud

Sharma tilhører det hinduistisk-nasjonalistiske partiet Bharitya Janata, og har blitt latterliggjort for kontroversielle kommentarer tidligere.

I fjor sa han blant annet at utelivskvelder for kvinner ikke var en del av indisk kultur, og at han ville forsvare India mot inngrep fra vestlig kultur.

Les også: Frp-leder vil ha forbud mot burkini

Personvernpolicy