Rygge-ansatte tatt på senga av flyplassplaner

Tillitsvalgt Iselin Blakkestad på Rygge lufthavn håper nå at flyplassen kan fortsette driften. Bildet er tatt under en appell i forbindelse med en demonstrasjon mot regjeringens innføring av flypassasjeravgift i juni. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
Tillitsvalgt Iselin Blakkestad på Rygge lufthavn håper nå at flyplassen kan fortsette driften. Bildet er tatt under en appell i forbindelse med en demonstrasjon mot regjeringens innføring av flypassasjeravgift i juni. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

At en privat gruppering planlegger videre drift av Moss Lufthavn Rygge, kom som lyn fra klar himmel for de ansatte ved flyplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er den beste nyheten vi kunne fått. Jeg ble tatt veldig på senga nå, for vi hadde absolutt ikke forventet dette. Det har vært kjempetungt, sier Iselin Blakkestad, tillitsvalgt i Aviator Trafikk, til NRK.

Les også: Private aktører klare for å drive Rygge videre

Hun sier tiden etter at nedleggelsen ble kjent, har vært tung for de rundt 1.000 ansatte.

– Selv om man skal prøve å holde driften oppe og være hyggelig mot passasjerene, så merkes det veldig godt at humøret ikke har vært på topp, sier Blakkestad.

– Man har selvfølgelig hatt et håp, men at dette skjer, er helt nytt, sier hun.

Onsdag ble det kjent at det nyopprettede selskapet Rygge Airport AS har et mål om snarest å inngå de nødvendige avtalene med myndighetene, slik at fly kan ta av og lande på Rygge også etter 29. oktober. Dette er datoen flyplassen er besluttet nedlagt fordi Ryanair har bestemt seg for å legge ned basen på grunn av innføringen av en omstridt passasjeravgift på 88 kroner per billett.

Les også: Stadig færre reiser fra Rygge