Nemndleder vil gi heterofile avslag på «homohotell»

Leder Wenche Skjæggestad i Pakkereisenemnda sier saken handler om generasjonsforskjeller, som kan henge sammen med at hun er over 70 år. Ingvild Endestad, leder for Fri, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, kaller avgjørelsen fordomsfull. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Leder Wenche Skjæggestad i Pakkereisenemnda sier saken handler om generasjonsforskjeller, som kan henge sammen med at hun er over 70 år. Ingvild Endestad, leder for Fri, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, kaller avgjørelsen fordomsfull. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederen for Pakkereisenemnda mener heterofile hotellgjester må få prisavslag dersom de ikke er blitt informert om at et hotell er «homovennlig».

Nemndleder Wenche Skjæggestad mener det er relevant å informere om at hotellet retter seg spesielt mot homofile, på samme måte som at det er vanlig å opplyse om at hoteller er spesielt tilrettelagt for barn, heter det i en sak fra Dine Penger , publisert i søndagens VG. Saken kom opp for nemnda da en tenåringsfar krevde penger tilbake fra et reisebyrå etter at han hadde bestilt hotellrom til datteren og hennes venninne i Barcelona. Hotellet viste seg å være spesielt rettet mot homofile – noe det var opplyst om på hotellets nettsider.

Pakkereisenemnda består av to representanter fra reiselivsnæringen, to representanter fra Forbrukerrådet og Skjæggestad, som er uavhengig nemndleder. Hun er til daglig lagdommer i Borgarting lagmannsrett. Skjæggestad var den eneste som ville gi prisavslag.

Leder Ingvild Endestad i organisasjonen Fri, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, sier klagen viser at det fortsatt er en vei å gå.

– Jeg håper både klageren og nemndlederen kan reflektere over holdningene sine. Kanskje burde alle de andre gjestene på dette hotellet fått prisavslag for at de må bo på et hotell med så fordomsfulle gjester, sier hun.

Personvernpolicy