Største cruiseskip i transatlantisk rute er i Oslo

Queen Mary 2 ved kai ved Akershus festning lørdag. Skipet som er 344 meter langt, 45 meter bredt og måler 72 meter fra kjølen til toppen av skorsteinen, er det største cruiseskipet som besøker Oslo i sommer.
Queen Mary 2 ved kai ved Akershus festning lørdag. Skipet som er 344 meter langt, 45 meter bredt og måler 72 meter fra kjølen til toppen av skorsteinen, er det største cruiseskipet som besøker Oslo i sommer. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Queen Mary 2, verdens største cruiseskip som går i transatlantisk rute, ankom Oslo lørdag morgen med 3.100 passasjerer ombord.

Klokken 08.00 la det britiske cruiseskipet til kai ved Akershus festning i Oslo. Skipet var i hovedstaden til klokken 17, før det reiste videre til Olden i Stryn i Sogn og Fjordane.

I tillegg var to andre store passasjerskip i Oslo lørdag. Det var Regal Princess med 3.600 passasjerer ombord, og Wind Surf som hadde 300 ombord. Men Queen Mary 2 er det største skipet som har besøkt Oslo i sommer.

Sammen med fergepassasjerene utgjør det til sammen om lag 9.000 besøkende til hovedstaden, skriver Oslo Havn på Facebook.

Queen Mary 2 ble sjøsatt i 2004 og var på det tidspunktet det lengste, bredeste og høyeste passasjerskipet som var bygd. Nå er skipet det største bygd for transatlantisk trafikk.

Mai er måneden da cruisesesongen starter for alvor i hovedstaden. Fram til utgangen av september ventes det at over 70 cruisebåter har anløpt Oslo Havn. Men stadig færre skip legger veien om Oslo.

Personvernpolicy