Preikestolen er åpen igjen

Politiet har stengt stien opp til Preikestolen på grunn av meldinger om nedbør og storm. Flere nedkjølte og skadde turister har allerede fått hjelp av helsepersonell. Illustrasjonsfoto av Preikestolen: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiet har stengt stien opp til Preikestolen på grunn av meldinger om nedbør og storm. Flere nedkjølte og skadde turister har allerede fått hjelp av helsepersonell. Illustrasjonsfoto av Preikestolen: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet åpnet stien opp til Preikestolen etter å ha stengt den mandag ettermiddag i forbindelse med redningsaksjoner, grunnet dårlig vær.

Selv om stien ble åpnet igjen, advarer hjelpemannskaper folk mot å gå til det populære turområdet, skriver NRK.

– Det er livsfarlig å gå til Preikestolen på grunn av forholdene i fjellet nå, sier leder Arne Alsvik i Norsk Folkehjelp avdeling Strand og Forsand.

Flere nedkjølte og skadde turister fikk hjelp av helsepersonell mandag ettermiddag. Stien ble stengt for å gi Norsk Folkehjelp og annet helsepersonell arbeidsro.

Det kom meldinger om beinbrudd, hjerteproblemer og nedkjøling, fortalte operasjonsleder Kjetil Føyen i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Norsk Folkehjelp tømte turområdet for folk, og en varmestue i nærheten av stien ble åpnet.

Føyen opplyste også at politiet vurderer å stenge stien til fjellet Kjerag i Lysefjorden.

Meteorologisk institutt sendte søndag OBS-varsel med meldinger om store nedbørsmengder og kraftig vindkast i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane.

Sjekk hvordan været blir der du er med ABC Nyheters værtjeneste

Les også: Kan komme snø siste uka i sommerferien