Glem delfiner og havskilpadder - her svømmer du med griser

«Grise-stranden» i Bahamas kan by på en unik opplevelse for nysgjerrige tilreisende.

Rundt den avsidesliggende øya Big Major Cay i områdene omkring Exuma i Bahamas er synet av svømmende griser såpass dagligdags at stedet har fått tilnavnet «Grise-stranden». Her storkoser dyrene seg i det våte element og tar gladelig en svømmetur eller tre mellom turister og feriebåter.

Grisene ble første gang offisielt oppdaget av fotograf Eric Cheng og kaptein Jim Abernathy i 2007, som bestemte seg for å følge opp et tips de fikk fra lokalbefolkning om at det skulle leve griser på en av de små øyene.

Les også: Thailand stenger øy for turister

Opprinnelig levende matlager

Ingen vet helt hvordan grisene endte opp her, men ifølge The Daily Telegraph mener lokale historikere at dyrene ble etterlatt på øya av seilere som ville bruke dem som mat. Sjømennene kom imidlertid aldri tilbake og i dag lever det rundt 20 griser på den ellers ubebodde øya.

I et intervju med The Daily Telegraph, forteller Cheng at lokalbefolkningen kommer til øya med båter og mater dyrene. Når grisene får øye på båtene, løper de ut i vannet.

– Det er merkelig nok å se griser ligge på tropiske strender med hvit sand, men å se dem deretter løpe ut i vannet for å hilse på møtende båter er bare helt utrolig.

Les også: Denne sandstranden består av millioner av stjerner

(Saken fortsetter under)

Grisene er blitt dyktige svømmere og sier aldri nei til en tur ut i det åte element. Foto: Venture Minimalists/Flickr

Tamme badenymfer

For å komme deg til «Grise-stranden», kan du ta båt fra øygruppens hovedøy Great Exuma eller fra Staniel Cay. Turoperatører anbefaler å ta med brød og grønnsaker til å mate grisene, og det er ikke farlig å hoppe over bord og svømme dyrene i møte.

Med tiden er de blitt svært gode svømmere, og er såpass vant til mennesker at de er blitt fullstendig tamme. De regnes ikke som farlige.

Øya i seg selv har ikke så mye annet å by på enn sin naturlige skjønnhet og fantastiske farvann. Men hva mer trenger man når du kan tilbringe noen avslappende og morsomme timer i selskap med disse firbente badenymfene med krøllet hale?

Les også:

Bortgjemt øy kan bli ny turistmagnet

Ibiza nærmer seg bristepunktet - kan gå tom for vann

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus