4.000 skal teste nye Oslo Lufthavn i høst

Oslo lufthavn er under utbygging. Den nye ankomst- og avgangshallen og pir nord skal være ferdig i slutten av april 2017.
Oslo lufthavn er under utbygging. Den nye ankomst- og avgangshallen og pir nord skal være ferdig i slutten av april 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før nye Oslo Lufthavn åpner i 2017, skal rundt 4.000 frivillige testpassasjerer prøve ut de nye arealene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Disse testene er svært viktige for oss på Oslo Lufthavn. Vi ønsker at alt skal fungerer for passasjerene våre når vi åpner dørene våren 2017, og er helt avhengig av å få testet alt grundig før vi åpner, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor.

Områdene skal prøves ut fram til 1. desember, og flyplassen søker nå etter frivillige som kunne tenke seg å teste ut de nye arealene. De frivillige skal til sammen gjennomføre rundt 6.000 simulerte passasjerreiser og 60.000 bagasjeenheter skal håndteres gjennom bagasjeanlegget, opplyser Oslo Lufthavn i en pressemelding.

– Alle som melder seg til testingen vil motta et gavekort til en verdi av 1.000 kroner. Vi er på utkikk etter alle typer mennesker, sier Løksa videre.