Britisk badeby vil ta deg til nye høyder

Spektakulært utsiktstårn har åpnet i den britiske feriebyen Brighton.

Med 11 millioner turister i året er Brighton Sør-Englands mest besøkte by. Det er også en by mange nordmenn har et forhold til gjennom språkskoler og badeturer fra London.

Nå får turistene nok en grunn til å besøke den populære feriebyen: Et 162 meter høyt utsiktstårn med en 18 meter bred roterende plattform av glass.
British Airways i360 er navnet på det spektakulære tårnet som åpnet torsdag, på strandpromenaden overfor restene av den berømte piren som brant våren 2003.

Les også: Brighton får verdens høyeste roterende utkikkstårn

12 år har det tatt å lage det høye utsiktstårnet som kan bringe 200 besøkende samtidig 138 meter opp i luften i en gjennomsiktig glasskuppel. Derfra får de besøkende 360 graders utsikt i alle retninger til både Brighton og landskapet rundt kystbyen.

Tårnet vil også være godt synlig for flypassasjerer til og fra flyplassen Gatwick, som mange nordmenn allerede har et forhold til.

Navnet på det spektakulære tårnet, British Airways i360, er ikke tilfeldig.

– Fra Gatwick flyr vi til 67 destinasjoner over hele verden. Vi har dessuten over 2.500 ansatte i sussexområdet, så det var en naturlig beslutning å sikre oss rettighetene til navnet, uttaler Eleanor Harris, sjef for prosjektet.

– Vi er helt sikre på at den nye attraksjonen vil bli ytterligere en magnet for turismen til byen og regionen, og da mener vi at kombinasjonen utsiktstårn og varemerket British Airways fungerer perfekt.

Les også: Denne utsikten kan du nyte i Bodø

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus