Å vente på en flyplass trenger ikke være et ork

Hva med å korte ned ventetiden med litt 6D-kino Amsterdam Lufthavn.
Hva med å korte ned ventetiden med litt 6D-kino Amsterdam Lufthavn.

På disse flyplassene kan langtekkelige mellomlandinger by på avslapning, kulinariske nytelser og nye opplevelser.

Det finnes mange ting som er mye morsommere enn å skulle måtte vente opptil flere timer på en flyplass. Timene virker som de snegler seg sakte av sted mens man tvinner tomler og holder irritasjonen på avstand, i håp om at forholdene skal løse seg.

I dag oppholder vi oss lengre på flyplassen en hva vi gjorde tidligere. Men et uønsket forlenget opphold trenger ikke nødvendigvis være av det kjedelige slaget. Mange europeiske flyplasser kan by på fasiliteter som kan gjøre ventetiden litt mindre langtekkelig for liten og stor.

Michelin-stjerne

Nettreisebyrået Expedia.no har sammen med flyplass-appen FLIO laget en guide som skal gjøre det enklere for folk å hygge seg på flyplasser rundt om i verden. Og det finnes håp i hengende snøre enten du har bankende hjerte for mat, trening eller kunst.

Flyplassmat er blitt bedre med årene, ikke minst på de store flyplassene. Hvis du befinner deg på Stuttgart Lufthavn så kan du ta turen til Top Air i Terminal 1, i nærheten av Hallhuber. Restauranten har kunnet smykke seg med Michelin-stjerne siden 1992, og hvis flyet først er forsinket så skader det jo ikke å nyte en velsmakende seksretters i mellomtiden.

(Saken fortsetter under)

Hos Top Air på Stuttgart Lufthavn kan du nyte en seksretters Michelin-opplevelse mens du venter på flyet til ditt neste reisemål.
Hos Top Air på Stuttgart Lufthavn kan du nyte en seksretters Michelin-opplevelse mens du venter på flyet til ditt neste reisemål.

Hvis du er strandet på Madrid-Barajas Lufthavn, er Kirei by Kabuki i Terminal 4 i nærheten av J-gatene vel verdt et besøk. Maten tilberedes i et åpent kjøkken, så her kan du lære deg noen triks å ta med deg hjem til eget kjøkken. Maten kan du både spise i restauranten eller ta med deg om bord på flyet.

Les også: Slik lurte han flyplassikkerheten

Verdens første 6D-kino

Café Cubiste serverer deg franske og internasjonale retter inspirert av det asiatiske kjøkken på Paris Lufthavn (Charles de Gaulle) utenfor Paris. Men flyplassen kan også friste med snadder for øyet i form av kunstgalleriet Espace Museés som ligger i avgangshallen og som samarbeider med en rekke av den franske hovedstadens museer.

Vakre malerier er én ting, levende bilder noe ganske annet. Ved Schiphol Plaza på Amsterdam Lufthavn kan du få med deg en helt unik opplevelse dersom du tar turen innom verdens første 6D-kino på en flyplass. Kinoen plasserer deg i en bevegelsesbasert stol som legger til lyd, vind og lys-effekter til 3D-filmer. Men ikke forvent lange epos, hver av titlene varer i fire-fem minutter.

Hvis du føler yoga gjør underverker for kroppen din, kan Frankfurt Lufthavn friste med to yogarom i Terminal 1 ved gate C14 eller i Terminal 2 mellom gate D4 og 5. Inngangen er gratis og på yogarommene finner du matter klare til bruk.

Les også: Her er det mest skittent på flyet

(Saken fortsetter under)

Museet på Charles de Gaulle-flyplassen bruker de 230 kvadratmeterne til å spre inspirasjon ved å gi besøkende gratis inngang.
Museet på Charles de Gaulle-flyplassen bruker de 230 kvadratmeterne til å spre inspirasjon ved å gi besøkende gratis inngang.

Unngå kink i nakke og rygg

Restaurant, kino og yoga er en ting, noe ganske annet er å finne en god plass å sove dersom du ikke har avgang før tidlig neste morgen. Innenfor South Terminal på London Gatwick Lufthavn ligger flyplassens Bloc Hotel. Samtlige rom er utstyrt med king size-seng, et nettbrett innebygd i veggen som kontrollerer persienner, lys og aircondition, samt Monsoon-dusjer.

Også barn og unge må ofte vente flere timer på flyplass før ferden går videre. Da kan det være greit å ty til lekeområder, som de man finner over hele København Lufthavn. I transfer-området for internasjonale reiser er det et stort lekeområde med nettbrett, bordfotball og tegneserier for barn opp til 10 år. Gratis barnevogner står til fri disposisjon.

Zürich Lufthavn kan de eldre barna slå ihjel ventetiden med PlayStation, bordfotball eller ulike workshops. Ved transfer-desken ved A-gatene og ved E-gatene finner du lekerom. Dersom du reiser med baby, finnes det rom med kjøkkenkrok med mikrobølgeovn der du kan varme melkeflaska samtidig som yngstemann kan få hvile.

Les også:

Her er verdens farligste flyselskaper

Dette er de sikreste flyselskapene i verden

Kåret til verdens beste flyselskap for fjerde gang

Verdens verste flyselskaper

Personvernpolicy