Meny

Nye feriefavoritter er på full fart frem

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Murcia som feriedestinasjon i år. Foto: Christian Chinem/Flickr
Det er ikke alle som foretrekker de største turistmagnetene når de skal på ferie. Flere og flere velger å utforske nye reisemål.

På ferieklassikere som Kypros , Mallorca , Kanariøyene, Kreta og Rhodos med flere er stadig flust med folk i disse dager. Men flere andre reisemål har den siste tiden fått en kraftig oppsving.

Årsaken kan være at folk nå ønsker å reise til litt mer spesielle reisemål enn de tradisjonelle turistmagnetene.

– Denne sommeren er en drømmesommer for Spania med en økning i bestillinger på 35 prosent fra sommeren 2015. Økningen er stor både i charter og rutefly, og mange spanske destinasjoner øker mye. Det er derfor ikke overraskende at flere velger å utforske et nytt sted i Spania, som kan være en årsak til  den store økningen i antall reisende til Murcia, sier markedssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser i en pressemelding fra reisebyrået.

Les også: Hit bør du reise i 2016

Øker markant

Og det er nettopp Murcia som topper listen over reisemålene hvor bestillingene har økt mest i prosent i 2016. Da er ikke de ti mest populære stedene tatt med.

For Murcias del har antall bestillinger økt med 217 prosent, dog fra relativt små volumer.

Den spanske hovedstaden, Madrid, er også inne på listen, med en økning på 95 prosent fra i fjor. 

Les også: En spansk hemmelighet

Sydney får besøk av mange flere nordmenn i år enn i fjor. Foto: Colourbox

Gir flere muligheter

Europa for øvrig er representert ved både greske Zakynthos, kroatiske Dubrovnik og franske Marseille.

Men også reisemålene som ligger langt unna Norge har økt. Dehli, Cebu og Sydney har økt med henholdsvis 209, 193 og 188 prosent.

Wolff Andersen mener ønsket om å oppleve litt mer på reisen kan være blant årsakene til dette. Bali og Kuala Lumpur er også blant stedene som er inne på listen.

– Dette er reisemål med mange spennende kulturelle opplevelser og mulighet for aktivitetsreiser som for eksempel yogareise til bali, sier markedssjefen.

Les også: Hva med en natt på Grandhotel Pupp?

Her er sommerens ti mest fremadstormende reisemål:

  1. Murcia
  2. Dehli
  3. Cebu
  4. Sydney
  5. Zakynthos
  6. Kuala Lumpur
  7. Marseille
  8. Bali
  9. Dubrovnik
  10. Madrid
Kilde: Ticket Feriereiser. Topplisten viser de reisemålene som øker mest prosentuelt av de reisemålene som ligger på plass 11–100 på listen over de aller mest bestilte reisemålene i Norge i sommer. Bestillinger frem til 20. juli med avreise 1. mai – 30. oktober.

Les også:

Dette gjør du hvis barna blir syke på ferie

Ibiza kan gå tom for vann

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus