Nå rammes Spania av hetebølge

Se video.

Med temperaturer opp mot 41 varmegrader står sommeren første hetebølge for tur i Spania for 2016

Står en tur til Spania på planen de nærmeste dagene, bør du pakke ekstra solkrem og skyggehatt. Temperaturene skal fra tirsdag av stige over grensen på 38,6 grader celsius og sommerens første hetebølge står for tur, skriver Spaniaavisen.

I skrivende stund har temperaturene vært svale og nettene behagelige i Spania, men det er det slutt på nå. Meterologene spår at det blir spesielt varmt på onsdag og torsdag, med en maksimumstemperatur på 41 grader de varmeste stedene i Murcia-regionen.

Sjekk været der du er.

Ifølge avisen blir det varmest i innlandet i Alicante med temperaturer inntil 37 grader, mens langs kysten blir det svalere. I Valencia-provinsen lenger nord i landet blir det svært varmt også langs kysten.

Ekspertenes råd for å takle varmen er ifølge Spaniaavisen å drikke mye vann og spise lett mat, og unngå mye fysisk aktivitet i den verste varmen. Skal du sole deg er det minst skadelig på formiddagen og ettermiddagen, og ekspertene ber alle være nøye med riktig beskyttelse.

Les også:

Derfor bør du holde innetemperatur under 22 grader

Her er det mest skittent på flyet

Spania utenfor turistløypa

Personvernpolicy