Stor pågang etter nødpass på Gardermoen

Mange møter opp på Oslo Lufthavn uten et gyldig pass. Nå er presset på nødpass så stort, at politiet advarer mot lang ventetid. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Mange møter opp på Oslo Lufthavn uten et gyldig pass. Nå er presset på nødpass så stort, at politiet advarer mot lang ventetid. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Mange møter opp på Oslo Lufthavn uten et gyldig pass. Nå er presset på nødpass så stort at politiet advarer mot lang ventetid.

– Det kan bli vanskelig å utstede pass til alle i tide, sier seksjonssjef i Politidirektoratet, Jan Erik Thommasen, til NTB.

I løpet av de siste sommerukene har politiet på Gardermoen måttet lage i gjennomsnitt 200 nødpass i uken.

Les også:   Passkøene på Gardermoen kan fortsette utover helgen

– Det er betydelig mange flere enn en vanlig uke utenfor sommersesongen. Vanligvis er det bare en person som sitter bak skranken på Oslo Lufthavn og tar imot publikum med behov for nødpass, men på grunn av den store pågangen har det nå blitt satt inn ferievikarer for å håndtere alle henvendelsene.

– De reisende som har behov for nødpass kan risikere å måtte stå i kø i over to timer og ikke rekke flyet, sier Thomassen.

Les også:  Køer på Gardermoen i hele sommer

Han oppfordrer folk til å fikse passet i sitt egen politidistrikt.

– Mange tror at nødpass bare kan fikses på Gardermoen, og dermed blir det stor pågang der sier Thomassen.

Politiet utsteder omtrent 6.000 pass på årsbasis.

Les også: 

Politistudenter skal utstede nødpass på Gardermoen

Nordmenn tror de kan reise fritt - dropper passet

Ingen nødpass ved Oslo lufthavn i sommerhelgene

Lav politikapasitet kan gi nødpassproblemer

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus