Syv vakre vandreturer i Irland

Slea Head, Dingle Way, County Kerry
Slea Head, Dingle Way, County Kerry

Ifølge National Geographic er Irland en av verdens fem beste tur- og vandredestinasjoner. Her er syv av årsakene til hvorfor.

Irland er internasjonalt kjent for frodige, grønne landskap og vakre kystområder. Så hva er vel bedre enn å oppleve denne naturen på en av de mange turrutene landet har å by på?

Det arrangeres en rekke fotturer der du har mulighet til å møte andre turgåere og lokalbefolkningen i vakre naturomgivelser. Men, det er to ting du alltid må huske å pakke med deg når du reiser til dette grønne hjørnet av Storbritannia: Solkrem og regntøy.

Les også: Norsk familie fant irsk «skatt» på fjelltur

The Burren Way

Navnet Burren kommer fra det irske «bhoireann», som betyr «steinete sted», og de sølvaktige kalksteinsområdene lever sannelig opp til navnet. I dette unike landskapet renner underjordiske elver gjennom en labyrint av grotter, mens det vokser arktiske, alpine og middelhavsplanter side om side på overflaten.

The Dingle Way

Den 179 kilometer lange Dingle Way-ruten er strødd med minner fra Irlands historie og kulturarv; kapeller, steinhytter, megalittiske gravsteiner og keltiske høykors er bare noe av det du kan finne langs veien. Sammen med utsikten over karrige fjell, vakre, hvite strender og det majestetiske Atlanterhavet er dette en tur du sent vil glemme.

Les også: Dublin – fra bunnen av glasset

(Saken fortsetter under)

Antrim Coast

The Wicklow Way

Skal du til Dublin? Wicklow Way går gjennom Wicklow-fjellene helt opp til Dublins forsteder, og er den perfekte muligheten til å få en smak av Irlands vakre natur. Wicklow er kjent som Irlands Hage, og er en imponerende rute med frodige daler og spektakulære fjell.

Antrim Hills-ruten

Antrims kystlinje vil fascinere deg og kan by på severdigheter som Giant’s Causeway, en enorm sjøfuglkoloni på Rathlin Island og ruinene av Dunluce slott. Ruten går gjennom Glens of Antrim, over sletter og myr; fra den historiske landsbyen Glenarm til den ensomme vulkanske formasjonen på Slemish-fjellet.

The Beara Way

Dette er en av de mer avslappende fotturene i Irland og den strekker seg over 19 mil med lave åser, gamle sumpveier og forlatte kobbergruver. Turen går også delvis gjennom en dramatisk, karrig kystlinje og er den perfekte destinasjonen for en vandreferie.

Les også: Derfor skal du ta turen til Dublin

(Saken fortsetter under)

The Western Way

The Western Way

The Western Way er et vilt og vidunderlig sted, med noe av den vakreste naturen Irland har å by på. Grå kvartstopper skimrer over sumper og små innsjøer – dette er det dramatiske landskapet som inspirerte forfattere som Oscar Wilde og WB Yeats.

Glen of Aherlow-ruten

Denne ruten ligger gjemt bort mellom Galtee-fjellene og Slievenamuck Hills i Irlands midlands-region og kan by på alt fra rusleturer langs grønne elvebredder til vandring i fjellene. Utsikten er fantastisk: tjern, skogkledte åser, fjellbekker og åpen myr.

VIDEO: Graham hadde med seg undervannskamera på padleturen, og det var lurt, for han fikk en turkamerat utenom det vanlige.

Les også: De beste stedene å være pensjonist i utlandet

Personvernpolicy