Meny

Helgesen mener luftfarten må bidra til klimakutt

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Klimaavtalen fra Paris tar ikke eksplisitt for seg internasjonal luftfart, men også den sektoren må bidra til å kutte utslippene, mener klimaminister Vidar Helgesen (H).

Helgesen mener avtalens troverdighet svekkes dersom det ikke kommer på plass en markedsmekanisme for sivil luftfart innen klimakonferansen i Marrakech i november, skriver Dagsavisen. Han sier det derfor er viktig å få til en avtale når den internasjonale luftfartsorganisasjonen ICAO møtes i september.

Les også: Venstre vil ikke utvide Oslo Lufthavn

– ICAOs mål er at all vekst i den sivile luftfarten etter 2020 skal være karbonnøytral ved hjelp av teknologiske forbedringer, klimatiltak i luftfarten og ved at bransjen betaler for utslippsreduksjoner andre steder, opplyser han.

Nettopp utslipp fra flytrafikk er blitt et tema i debatten om eventuell bygging av en tredje rullebane på Gardermoen. I den debatten vil ikke Helgesen velge side.

– Jeg skal ikke forskuttere behandlingen av Nasjonal transportplan. Trafikkveksten tilsier økt kapasitet ved Gardermoen, men samtidig er det viktig å ta klima- og miljøhensyn.

Les også: Miljødirektoratet sier nei til ny rullebane på Gardermoen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus