Norwegians krisemøte med pilotene drar ut

Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian har vært i hardt vær den siste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian har vært i hardt vær den siste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norwegian-ledelsen sitter onsdag kveld fortsatt i krisemøte med pilotenes fagforening Parat for å forhandle fram en ny overtidsavtale.

Partene har sittet sammen hos advokatfirmaet BA-HR i Oslo siden onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en avtale som kan løse bemanningsproblemet Norwegian har opplevd siden fredag. Over åtte timer ut i de fornyede forhandlingene hadde partene ikke klart å bli enige.

– Målet med møtet er å prøve å jobbe fram en ny fridagsavtale, sa flygesjef Tomas Hesthammer til NRK før møtet.

Bakgrunn: Mannskapsmangel fører til Norwegian-kanselleringer

Den siste tiden har det stormet rundt flyselskapet, som har kansellert mange flyginger – i helgen ble det kansellert minst 18 avganger. Dette omfattet både innenlands- og utenlandsflyginger.

Avlysningene kom etter at Parat sa opp overtidsavtalen om kjøp og salg av fridager. Denne avtalen er selskapet avhengig av for å ha nok folk på jobb i de mest hektiske periodene.

Les også:

Norwegian vil ikke love erstatning til alle

Norwegian kjøper pilotenes fridager for firedobbel lønn

Norwegian: – Dette kunne vi ordnet internt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus