Økt pågang for Røde Kors' ferietilbud

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors i Rogaland har i år måttet si nei til 200 barn som ønsket å delta på «Ferie for alle». Det er fire ganger så mange som de 50 de måtte avvise i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet er for familier som sliter økonomisk og har vært arrangert i 15 år, skriver Stavanger Aftenblad. Til sammen er det 150 plasser på de to leirene som arrangeres. I år var søkertallet over dobbelt så høyt. Også andre steder i landet er det samme ferietilbudet fulltegnet.

– Vi har ikke sengeplass til flere, og vi kan heller ikke vise til «Ferie for alle» andre steder i landet, fordi det er fullt overalt, sier Sissel Rishaug i Røde Kors Rogaland. Hun forteller om stor pågang både før og etter søknadsfristen i år.

Les også: Feriepenger til ferie – skattepenger i sparegrisen

– Vi har fått mange telefoner etter fristen. Barnefattigdommen øker, og vi ser at det er større forskjeller også i Rogaland, forteller hun.

På landsbasis har organisasjonen måttet si nei til nesten 1.300 personer, mens 2.500 har fått plass på til sammen 40 arrangementer over hele landet. Nesten alle stedet som arrangerer «Ferie for alle» har nå venteliste.

Les også: Nordmenn tror de kan reise fritt - dropper passet