Meny

Ny flyavgift demper ikke reiselysten

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven (NTB scanpix)
Salget av flybilletter gikk litt opp i juni, til tross for innføringen av den nye flyseteavgiften.

En oversikt fra Finn Reise viser at salget av flybilletter økte forsiktig i juni, den samme måneden som den nye avgiften ble innført, skriver Aftenposten. Dermed ser det foreløpig ikke ut til at bransjens advarsler om færre reisende og kutt i tilbudet slår til.

Terje Bergen som er kommersiell direktør i Finn Reise, sier billettsalget så langt ikke er blitt påvirket av avgiften.

– Spesielt har vi hatt en kraftig økning i billettsalget på innlandsreiser der enkelte strekninger i Sør-Norge har økt med opptil 11 prosent i forhold til i fjor, sier Berge. Også salget av utenlandsreiser holder seg høyt.

Les også: Ryanair trekker flyavgift uten samtykke

– Jeg vil bli meget overrasket om det skulle vise seg at avgiften fører til færre reiser. Til dét utgjør den nok en for beskjeden andel av prisen på en vanlig flybillett, sier Berge. Også reisebyrået Ticket Feriereiser melder om oppgang og mener avgiftsbeløpet ikke gjør noe utslag.

SAS bekrefter at avgiften foreløpig ikke har gitt noen store utslag, men vil ikke konkludere og viser til at feriemåneden juni ikke er representativ.

Les også:

Thon: Flyavgift rammer planlagte hotellutbygginger

Norwegian-passasjerer i harnisk

Advokat mener Norwegian må ta avgiftsstøyten

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus