Meny

Politistudenter skal utstede nødpass på Gardermoen

Politiet vil sørge for at det likevel vil bli mulig å skaffe seg nødpass på Oslo Lufthavn i sommer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Studenter fra Politihøgskolen blir ansatt som sommervikarer ved Oslo lufthavn i sommer. Årsaken er kritisk lav bemanningssituasjon.

Studentene skal blant annet utstede nødpass, ifølge NRK.

– Å utstede nødpass er en av politiets serviceoppgaver, men ble i første omgang nedprioritert på grunn av ressursknapphet. Vi har i ettertid prioritert å bruke ekstra ressurser og ansetter nå politistudenter som sommervikarer for å ivareta utstedelse av nødpass i sommer, sier fungerende leder for Øst politidistrikt, Bjørn Vandvik, til Dagbladet.

Les også:  Ingen nødpass ved Oslo lufthavn i sommerhelgene

Hovedverneombud for funksjonell enhet for politiet på Romerike, Audun Martinsen, sier til avisa at det vil løse nødpasskrisen og at politiposten på flyplassen kan åpnes igjen.

– Tiltaket løser derimot ikke den dårlige bemanningssituasjonen i grense- og operativseksjonen, sier, Martinsen.

Det er til sammen 175 politistillinger ved flyplassen, men med stillinger som står ledige, vikariater som ikke blir forlenget, sykmeldinger, ferie, permisjoner er det nå 150 personer i turnusen til flyplasspolitiet, ifølge avisa.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus