Politistudenter skal utstede nødpass på Gardermoen

Politiet vil sørge for at det likevel vil bli mulig å skaffe seg nødpass på Oslo Lufthavn i sommer.
Politiet vil sørge for at det likevel vil bli mulig å skaffe seg nødpass på Oslo Lufthavn i sommer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Studenter fra Politihøgskolen blir ansatt som sommervikarer ved Oslo lufthavn i sommer. Årsaken er kritisk lav bemanningssituasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studentene skal blant annet utstede nødpass, ifølge NRK.

– Å utstede nødpass er en av politiets serviceoppgaver, men ble i første omgang nedprioritert på grunn av ressursknapphet. Vi har i ettertid prioritert å bruke ekstra ressurser og ansetter nå politistudenter som sommervikarer for å ivareta utstedelse av nødpass i sommer, sier fungerende leder for Øst politidistrikt, Bjørn Vandvik, til Dagbladet.

Les også: Ingen nødpass ved Oslo lufthavn i sommerhelgene

Hovedverneombud for funksjonell enhet for politiet på Romerike, Audun Martinsen, sier til avisa at det vil løse nødpasskrisen og at politiposten på flyplassen kan åpnes igjen.

– Tiltaket løser derimot ikke den dårlige bemanningssituasjonen i grense- og operativseksjonen, sier, Martinsen.

Det er til sammen 175 politistillinger ved flyplassen, men med stillinger som står ledige, vikariater som ikke blir forlenget, sykmeldinger, ferie, permisjoner er det nå 150 personer i turnusen til flyplasspolitiet, ifølge avisa.