NSBs månedskort blir billigere – men ikke overalt

Fra midten av oktober blir NSBs måneds- og årskort 20 prosent billigere. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fra midten av oktober blir NSBs måneds- og årskort 20 prosent billigere. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Måneds- og årskortene til NSB blir fra 14. oktober 20 prosent rimeligere. Rabattordningen vil imidlertid ikke gjelde i områder med billettsamarbeid.

– Rimeligere periodekortreiser legger til rette for at enda flere velger toget til og fra arbeid, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I områder der kollektivtransportselskapene har et pris- og billettsamarbeid med NSB, vil ikke rabatten på 20 prosent gjelde. Dette omfatter for eksempel Ruter i Oslo og Akershus, Kolumbus i Rogaland og AtB i Sør-Trøndelag.

Les også: Oppgradering gir sommertrøbbel for NSB-kunder

Rabattordningen på 20 prosent er et resultat av budsjettforliket på Stortinget mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF.

Venstres transportpolitiske talsperson, Abid Q. Raja, varsler at Venstre vil jobbe for å utvide rabatten i forhandlinger om neste års statsbudsjett.

– Neste skritt må være at prisen settes ned også i de områdene der NSB samarbeider med lokale kollektivselskaper om prisen. Det skal lønne seg for folk å velge miljøvennlige løsninger, og da må prisen også være lav, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus