Meny

Norwegian kjøper pilotenes fridager for firedobbel lønn

Se video.
Norwegian tilbyr pilotene sine firedobbel lønn for å komme tilbake og jobbe på fridager, slik at selskapet kan få avviklet sommertrafikken.

Lørdag ble 18 avganger kansellert på kort varsel, blant annet på grunn av mannskapsmangel, nesten umiddelbart etter at en overtidsavtale om kjøp og salg av fridager utløp.

For å hindre at dette skal gjenta seg, går selskapet ut med et tilbud om å betale piloter som nå har fri, for å møte på jobb, skriver Dagbladet. For dagene 4.-7. juli tilbyr Norwegian dobbelt overtidsbetalt til piloter som avbryter ferien.

Les også: Parat bekrefter konflikt mellom pilotene og Norwegian

– Vi har strukket oss veldig langt for å lokke dem til å fly, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian og bekrefter tilbudet. Hun mener dette er svært lønnsomt for pilotene, noe pilotforeningens leder Halvor Vatne er enig i.

Hvis de tilbyr å betale dobbelt av dobbelt betaling, blir jo det fire dagslønner, som er veldig mye penger, sier Vatnar, som selv ikke har fått tilbudet. Samtidig mener han situasjonen viser at selskapet ikke har ansatt nok piloter og heller planlegger å bruke overtid for å gjennomføre den ordinære driften.

Les også: Innfløkt kontraktkabal for Norwegian-fly i sommer

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus