Villige nordmenn på tur:

Her finner du matbloggernes favoritter

Tar du turen til den vakre øya Sicilia og besøker hovedstaden Palermo, må du sette av tid til å smake på maten på I Cuochini. Foto: Gnambox
Tar du turen til den vakre øya Sicilia og besøker hovedstaden Palermo, må du sette av tid til å smake på maten på I Cuochini. Foto: Gnambox

81 prosent av spurte nordmenn oppgir i fersk undersøkelse at de er villige til å prøve nye matretter når de er ute og reiser. Her finner du de lokale ekspertenes favoritter.

Uten mat og drikkes duger den reisende ikke. Nordmenn flest på reise er ikke redd for å stifte bekjentskap med lokale matretter og utvide repertoaret, noe som er blitt understøttet av tidligere undersøkelser og rapporter.

Les også: Gourmet, burger og hjemmelaget is

Blant annet har vi kunnet lese at åtte av ti mener mat er viktig for valg av reisemål. En ny undersøkelse slår fast at nordmenn er blant de ivrigste i Europa til å la smaksløkene prøve seg på stemningsfulle spisesteder der det sitter flere lokale rundt bordene enn det gjør turister.

(Saken fortsetter under)

Ifølge blogger La Cocina de Carolina, turte hun ikke spise blekksprut andre steder i Galicia, bare så hun kunne beholde smaken av Melides versjon friskt i minnet. Foto: La Cocina de Carolina
Ifølge blogger La Cocina de Carolina, turte hun ikke spise blekksprut andre steder i Galicia, bare så hun kunne beholde smaken av Melides versjon friskt i minnet. Foto: La Cocina de Carolina

Feige briter og modige italienere

Det skal sies at spanjolene og italienerne er de ivrigste til å prøve nye, lokale spisesteder når de er ute på tur. Ifølge en fersk undersøkelse fra Expedia, dukker Norge opp på en respektabel syvende plass. Til gjengjeld ligger vi foran våre nordiske naboer, mens britene er de feigeste til å prøve noe de ikke har smakt tidligere.

For å finne de beste lokale spisestedene når du skal ut på tur i Europa, kan det lønne seg å gjøre litt undersøkelser i forkant. I den forbindelse har det nettbaserte reiseselskapet Expedia.no gått sammen med en rekke europeiske matbloggere for å sette opp den ultimate guiden til steder der du kan spise som de lokale.

Les også: Ny Beijing-restaurant har hummer og S&M på menyen

Her er et utvalg av de tilgjengelige omtalene:


Fredrikstad (Norge)

På kaféen Mormors Cafe finner du ifølge bloggeren Fru Timian ingen ferdigposer eller krimskrams-tilsetninger, men ekte og gode råvarer. I tillegg til dagens suppe, lune salater og sandwich, er stedet blitt kjent for sine deilige kaker.

(Saken fortsetter under)

Alle foto: Fru Timian


Dublin (Irland)

Irlands hovedstad Dublin er kanskje ikke den største på Europakartet, men det hindrer ikke lokale og internasjonale matmonser i å fryde seg over byens rikholdige utvalg av spisesteder og kaféer.

I sin omtale av byen, ramser bloggeren Natural Born Feeder opp en rekke ulike steder vel verdt å besøke. Favoritten hennes er Rustic Stone på grunn av menyen, smaken, en gjennomført stil og upåklagelig service.

(Saken fortsetter under)

Alle foto: Natural Born Feeder


Rotterdam (Nederland)

Den nederlandske matbloggeren Culy NL lister opp fem gode grunner til hvorfor du skal besøke Markthal neste du befinner deg i Rotterdam. Markthal er en enorm mathall full av boder og restauranter:

  1. Kjøtt fra De Groene Weg
  2. Søte fristelser fra kondiotoren
  3. Brød fra Le Perron
  4. Pintxos fra Basq Kitchen
  5. Jamie’s Italian

(Saken fortsetter under)

Alle foto: Culy NL


Berlin (Tyskland)

I tillegg til å skrive om ekte tysk schnitzel og forfriskende øl hos Carls Brauhaus i Stuttgart, kommer Pomme des Garcons inn på et spennende restauranttilbud i Berlin der få turister til nå har funnet veien.

Hos Volkshammer kan du nemlig sette deg i en kulinarisk tidsmaskin og smake øst-tyske matretter som ble servert i den tyske demokratiske republikk. Som for eksempel Shopska-salat, Eisbein og Ketwurst, servert i tidsriktige omgivelser.

(Saken fortsetter under)

Alle foto: Pomme des Garcons


Galicia (Spania)

Hvis det er én ting den spanske matbloggeren La Cocina de Carolina ønsker å overtale deg til å gjøre, så er det å reise til regionen Galicia nordvest i landet. Ikke fordi regionen er den grønneste i landet, men fordi maten er i en klasse for seg.

Blant anbefaler hun å prøve blekksprut på La Pulpería de Melide, galicisk storfekjøtt og en visstnok himmelsk ostekake til dessert.

Alle foto: La Cocina de Carolina


Les også:

Dette er verdens beste restauranter

Ny Beijing-restaurant har hummer og S&M på menyen

Syv rare restauranter

Hit bør alle som elsker biff reise

Personvernpolicy