Fra i dag må flere tusen reisende finne alternativer til tog

Dette blir et vanlig syn ved spor 19 på Oslo S også i år. Denne uken starter Jernbaneverkets sommerarbeider, og flere tusen reisende må belage seg på å finne alternativer til tog i løpet av sommeren.
Dette blir et vanlig syn ved spor 19 på Oslo S også i år. Denne uken starter Jernbaneverkets sommerarbeider, og flere tusen reisende må belage seg på å finne alternativer til tog i løpet av sommeren. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Jernbaneverkets stengninger på Østfoldbanen kan bety trøbbel for de reisende.

Mandag startet Jernbaneverkets omfattende sommerarbeider på Oslo S.

I løpet av sommeren skal det gjennomføres oppgraderingsarbeider for 160 millioner kroner. Men det skjer ikke uten at passasjerene rammes.

Både i inneværende uke og spesielt uke 31 vil det bli trøbbel.

– I makstimen om ettermiddagen skal 4.500 kunder ut mot Østfold. Så det er ikke noe lite brudd, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til ABC Nyheter.

Alternativ transport

Denne uken går det ikke tog mellom Oslo S og Ski.

Lundeby sier de tar i bruk ulike løsninger for ulike kundegrupper for å få alle frem.

Dette er alternativene:

  • Reisende med lokaltog til Ski benytter t-bane til Brynseng og overgang til buss for tog der.
  • Kundene som skal til de innerste stasjonene benyter Ruters tilbud.
  • De som skal med regiontog til halden og Moss benytter buss for tog fra Oslo S. Disse går 20 minutter før togets vanlige avgangstid. Bussen kjører til Vestby, hvor toget venter. – Da er man hjemme til normal tid, men man bruker altså 20 minutter ekstra, sier Lundeby.

Sommerarbeidene på Oslo S er en del av fornyelsen av infrastrukturen i Oslo-området og byggingen av nye spor for Follobanen og Østfoldbanen inn mot stasjonen.

Ifølge Jernbaneverket er målet å få ned antall feil som skaper dårlig punktlighet i trafikken og å øke kapasiteten på stasjonen for å få til en bedre trafikkavvikling.

Les også: Gratis for hunder på T-banen også på ukedager

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB. Foto: NSB
Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB. Foto: NSB

Det blir verre

Og selv om denne uken neppe blir helt uten forsinkelser, blir det småtterier sammenlignet med det som skal skje i uke 31. Da stenger nemlig også strekningene fra Oslo S til Grefsen, Bryn og Lillestrøm.

– Budskapet er at det da er så mye stengt at vi har problemer med å få frem alle med buss for tog den uken. Dronning Eufemias gate blir en flaskehals når det gjelder å pumpe ut drøye 80