Koralldød kan ramme turismen i Australia

Det verdensarvbeskyttede revet har opplevd en dramatisk økning av bleking. Om ikke situasjonen bedrer seg kan halve revet dø..

Store ødeleggelser på Great Barrier Reef på grunn av klimaendringer og andre miljøskader kan redusere antall turister i Australia med 1 million hvert år.

Det frykter tankesmia Australian Institute, som har forsøkt å beregne konsekvensene av miljøødeleggelsene for turistnæringen.

– Det massive fallet i antall besøkende vil resultere i et tap på 1 milliard australske dollar i inntekter, og 10.000 tapte arbeidsplasser, skriver tankesmia i en ny rapport.

En stor andel av korallene i Great Barrier Reef har dødd i løpet av det siste halvåret som følge av ekstremt varmt havvann. Årsaken er etter alt å dømme en kombinasjon av det naturlige værfenomenet El Niño og menneskeskapt global oppvarming.

Les også: Store deler av Great Barrier Reef har mistet farge

I tillegg er verdens største korallrev truet av lokal forurensing og en økning i bestanden av sjøstjerner som spiser koraller.

Et av de første tegnene på at korallrev er truet, er at revene mister farge, såkalt korallbleking. Hvis dette pågår for lenge, kan organismene i revene dø.

Også på korallrev mange andre steder i Stillehavet har det oppstått store skader det siste halvåret som følge av varmt havvann.

Les også: Et av verdens største dykkerparadis er i fare

Personvernpolicy