Dette må du få med deg på din første reise til Myanmar

HISTORISK: Templer og stupaer i Bagan.
HISTORISK: Templer og stupaer i Bagan. Foto: lkunl/Istock.com

Flere og flere turister lar seg fascinere av mystikken i Myanmar.

Nå til dags er det mange turister som velger å reise på ferie til fjernere strøk, noe som er godt nytt for nyåpnede steder som ønsker å tiltrekke seg turister fra hele verden.

Myanmar, også kjent som Burma, er et godt eksempel på dette. Administrerende direktør Didier Arino i reisefirmaet Protourisme har tipset nyhetsbyrået AFP Relaxnews om hva turister bør få med seg når de for første gang besøker landet hvor Aung San Suu Kyi ble født.

Les også: Turistene strømmer til Myanmar

Utforsk moderne Myanmar i Yangon

Yangon er byen med flest innbyggere i landet. Byen mistet tittelen som landets hovedstad i 2005 til Naypyidaw. Sporene fra den tidligere koloniseringen gjør sitt for å bidra til stemningen, men man ser også overgangen til et moderne samfunn med de elegante luksushotellene og restaurantene.

Turister som ønsker en virkelig autentisk opplevelse bør besøke Shwedagon-pagoden – det mest hellige buddhisttempelet i landet. Her finner man den 99 meter høye gylne stupaen, som er et enormt buddhistisk monument i byen.

Folk som er glade i å ta bilder kommer til å sette pris på lyset ved solnedgangen, som gir muligheten til å knipse nydelige og fargerike bilder av monumentet.

HELLIG: Shwedagon-pagoden i Yangon. Foto: Xavier Arnau/Istock.com
HELLIG: Shwedagon-pagoden i Yangon. Foto: Xavier Arnau/Istock.com

Opplev religionen og mystikken i Bago

Nitti prosent av befolkningen i Myanmar er buddhister. Religion og filosofi er til stede overalt i landet, noe som blir særlig tydelig når man ser de gylne stupaene rundt i landskapet. Faktisk er det så mange av dem at det ikke finnes noe offisielt tall på stupaer, men Myanmar er uansett landet som har flest av dem.

I Bago, som er den tidligere hovedstaden i Mon-kongedømmet, ble Shwemawdaw-pagoden reist for å oppbevare relikviene etter Buddha. Her finner man den høyeste gylne stupaen i Myanmar.

Den burmesiske hengivenheten til buddhistiske prinsipper kan forstås enda bedre ved Snake Monastery. Den legendariske beboeren her er ingen ringere enn en ni meter lang pytonslange som sies å være reinkarnasjonen av en høyt respektert munk fra Shan Hills. Slangen skal være 110 år gammel. Hver dag legger pilegrimer igjen gaver i form av penger eller mat på slangekroppen, og av og til får besøkende lov til å ta på den.

Les også: 15 fortryllende reisemål

OVERØST: Pytonslangen ved Bagos Snake Monastery. Foto: anandoart/Istock.com
OVERØST: Pytonslangen ved Bagos Snake Monastery. Foto: anandoart/Istock.com

Ta bilder av Buddha-fremstillinger

Myanmar er et optimalt reisemål for fotoentusiaster. Fotografer kan udødeliggjøre Buddha ved hjelp av mange forskjellige fremstillinger. Buddha er alltid til stede i form av skulpturer i ulike stillinger, der hver og en har en spesiell betydning. Den liggende Buddhaen i Chauk Htat Gyi-pagoden i Yangon er et imponerende skue for turister. Andre briljante skulpturer finnes i Bago, blant annet én fra det tiende århundret. Ved Kyaik Pun-pagoden speider de ut mot de fire himmelretningene.

SPEIDER UTOVER: De enorme Buddhaene ved Kyaik Pun-pagoden. Foto: amarikon/Istock.com
SPEIDER UTOVER: De enorme Buddhaene ved Kyaik Pun-pagoden. Foto: amarikon/Istock.com
The Buddha with glasses at the Shwe Myet Man Pagoda in Shwedaung Foto: davidevison/Istock.com
The Buddha with glasses at the Shwe Myet Man Pagoda in Shwedaung Foto: davidevison/Istock.com

Myanmar er hjemmet til den største liggende Buddhaen i verden, nær Mawlamyine i sørøst. Ved Shwe Myet Man-pagoden i Shwedaung kan man til og med besøke en buddha med briller.

Lev deg inn i burmesisk historie

Historieentusiaster bør ta turen til Myanmars sentrum. Første stopp: Bagan. Byen har en arkeologisk sone som følge av regionens svært rike fortid. Marco Polo besøkte stedet og sa det var et av de vakreste stedene i verden.

Restene fra middelalderen utgjør en pen bakgrunn for en sykkeltur med muligheten til å se mange templer og stupaer.

Ananda-tempelet er noe turister definitivt ikke bør gå glipp av. Reis i retning øst med retning mot Mandalay i 180 kilometer. For å slå to fluer i én smekk, kan du ta veien som følger Irrawaddy, en elv som er ryggraden i Myanmars fortid.

The Royal Palace i Mandalay er høydepunktet på turen. Dette er hjemstedet til det siste burmesiske monarkiet, og japanerne søkte ly her under andre verdenskrig. Palasset ble ødelagt av bombingen i 1945 og gjenoppbygget i 1990. Turister bør merke seg at det virkelig er verdt bryet å klatre til toppen av utkikkstårnet for å ta inn omgivelsene.

Les også: Reiselivsgigant: – Dette er de beste europeiske reisemålene i 2016

HØYDEPUNKT: The Royal Palace i Mandalay. Foto: heckepics/IStock.com
HØYDEPUNKT: The Royal Palace i Mandalay. Foto: heckepics/IStock.com

Møt Intha-folket ved Inle-innsjøen

Mange turister reiser til Myanmar med et ønske om å møte den burmesiske befolkningen. For disse turistene er Inle-innsjøen i øst en ideell destinasjon. Intha-folket bor rundt og på denne innsjøen, som er den nest største i landet. Dette folket har tilpasset seg livet på vann ved å bygge hus på stolper. Teknikken de bruker for å ro med beina er noe man ofte ser på postkort. De fanger fisk i dypet av innsjøen ved hjelp av et kjegleformet nett.

Regionen rundt innsjøen er verdt besøket i seg selv.

Les også: Asia på sparebluss – her finner du de fineste strendene

IMPONERENDE TEKNIKK: Fiskere på Inle-innsjøen. Foto: 1001nights/Istock.com
IMPONERENDE TEKNIKK: Fiskere på Inle-innsjøen. Foto: 1001nights/Istock.com

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy