Endelig – her testes den nye Panamakanalen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den enormt kostbare utvidelsen skal doble kapasiteten til kanalen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. Men turen er mye farligere enn tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvidelsen er ventet å koste 5,25 milliarder dollar, og prosjektet er allerede 18 måneder forsinket. Torsdag kunne endelig de første slusene på Atlanterhav-siden testes.

Urolig for tidsbruken

Lasteskipet Baroque ble uten vanskeligheter sluset gjennom. Sol og lite vind gjorde imidlertid sitt for at det hele gikk smertefritt.

– Teste gikk veldig bra. Det eneste vi uroer oss litt for er tiden det tar, sier ingeniør Giuseppe Quarta ifølge Reuters.

Testen torsdag tok tre timer å gjennomføre.

Les også: Panamakanalen klar for større skip

Farligere ferd

I motsetning til tidligere, må slepebåter være med på hele reisen gjennom slusene. Dette gjør det vanskeligere å manøvrere gjennom kanalen enn tidligere. I verste fall kan slepebåtene blir knust mellom skipene og kanalveggen om de mister kontrollen. Tidligere har slepebåtene bare blitt brukt til å guide skipene fra åpent hav og inn i kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også : Kineseren planlegger kanal gjennom Nicaragua

Åpner i slutten av juni

De nye slusene kan imidlertid ta nærmere tre ganger så mange skip som de gamle. Den utvidede kanalen skal kutte maritime kostnader globalt med 8 milliarder dollar årlig.

Den offisielle åpningen av den nye Panamakanalen er 26. juni.

Les også: Her seiler verdens største cruiseskip fra verftet