Snart kan du «gå på vannet» i Italia

Se hvordan prosjektet «The Floating Piers» er blitt til.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bulgarsk kunstners livsverk åpner snart for publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den bulgarske kunstneren Christo Vladimirov Yavachev ( 80), bedre kjent som Christo, unnfanget ideen om «The Floating Piers»sammen med sin kone Jeanne-Claude i 1970. Selv om kona døde i 2009, har Christo fortsatt å jobbe med ideen.

Nå nærmer det seg åpningen av installasjonen – en tre kilometer lang gangvei som binder to små øyer til byen Sulzano på fastlandet i Italia, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Prosjektet ble påbegynt i oktober i 2015. I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan installasjonene er blitt til.

Les også: Nå vil Italia ha pizzaen på Unescos liste over verdens viktigste kulturarv

Christo har designet en gangvei som består av 220.000 flytende plastikkuler, som er koblet sammen i et flytebrygge-system. Meningen er at kubene skal danne en 16 meter bred gangvei som flyter rett over vannoverflaten. Den vil bli dekket av 70.000 kvadratmeter med skinnende stoff som skifter farge avhengig av lysforhold. Stoffet fortsetter et stykke inn på fastlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Christo skal «The Floating Piers» gi besøkende følelsen av å gå på vannet. Når installasjonen er ferdigstilt, skal besøkende kunne bruke den flytende gangveien til å krysse Iseosjøen fra fastlandet Sulzano til Monte Isola og øya San Paolo - som vanligvis kun er tilgjengelig med båt. Christo håper å skape følelsen av «en flytende harmoni mellom vann og land».

Les også: Italiensk kystperle sier stopp ved 1,5 millioner turister

Italia satser på «sakte turisme»