Fem fine strender i Kroatia

<p>I Kroatia kan du bokstavelig talt bade i gode strandopplevelser.</p>
I Kroatia kan du bokstavelig talt bade i gode strandopplevelser. Foto: Apollo

Fra de gjemte perlene til de livlige urbane strendene ved Adriaterhavet.

Fra bortgjemte, langstrakte, vakre – til livlige, røffe og urbane strender. I Kroatia kan du velge og vrake fra godterihyllen – og her er fem av de beste.

1. Bacvice – den urbane

Bacvice. Bystranda i Split. Foto: Apollo
Bacvice. Bystranda i Split. Foto: Apollo

Bystranda i Split er det perfekte pustehullet etter en dag med sightseeing. Stranden passer like bra til en oppkvikkende morgendukkert som til et herlig kveldsbad eller aftenens første drink. En rask gåtur fra sentrum, og du finner både lunsjbarer og restauranter i området.

2. Zlatni Rat – den berømte

Zlatni Rat. Foto: Apollo
Zlatni Rat. Foto: Apollo

Zlatni Rat, «Det gylne hornet», er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som akkurat det: et gyllent horn – som strekker seg ut i Adriaterhavet. Stranden består av hvite, varme og runde småsteiner, omgitt av verdens klareste vann. Formen bestemmes av vær og vind – og kommer man til rett tid, kan man bade i et naturlig formet basseng ytterst på odden. Dette er bare en av flere favorittstrender langs Den makarske rivieraen.

Les også: Sjekk ut disse hotellene i Kroatia

3. Podgora – den sjarmerende

Podgora. Foto: Apollo
Podgora. Foto: Apollo

I badebyen Podgora venter en kilometerlang steinstrand med en spektakulær beliggenhet ved foten av Biokovofjellene. Her er Adriaterhavet krystallklart og langs stranden går det en fin, palmekantet strandpromenade.

4. Tucepi – den populære

Tucepi byr på klappersteinstrand. Foto: Apollo
Tucepi byr på klappersteinstrand. Foto: Apollo

I badebyen Tucepi er det en nydelig klappersteinsstrand. Her finnes det brygger, solstoler og flere restauranter, isbarer og kafeer å velge mellom. Det er lett å finne naturlig skygge under pinjetrærne – helt herlig!

5. Osejava – den koselige

Makarskas riviera. Foto: Apollo
Makarskas riviera. Foto: Apollo

Liten og koselig steinstrand rett bak hotell Osejava ved den ene enden av havnepromenaden i Makarska. Her finnes det naturlige solstoler i form av klippeavsatser og en bar som er sprengt inn i fjellet. På nattestid forvandles stranden til en av byens heteste nattklubber.

Les også: Fem greske hotellperler for de voksne

Bestill din neste ferie her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.