Nytt russisk passasjerfly er lettere og sterkere

Se video av presentasjonen av det nye passasjerflyet. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

På MS-21 vil det omsider være plass til å passere flyvertenes kaffetraller på vei til toalettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev var til stede i den sibirske byen Irkutsk da det nye mellomdistanse passasjerflyet MS-21 ble behørig presentert i dag for dresskledde skuelystne. Mens lyskasterne skinte til alle kanter i et ellers blålig opplyst rom, rullet flyet rolig rundt i all sin glitrende prakt.

Under talen etter presentasjonen, la ikke Medvedev skjul på at han var fornøyd med resultatet.

– Jeg vil bare si at jeg er helt sikker på at flyet skal bli en stolthet for russisk sivil luftfart, og at våre innbyggere og utenlandske folk vil glede seg over å reise med MS-21, uttalte statsministeren ifølge Reuters.

Les også: Senket passasjerfly for å tiltrekke turister

Det nye MS-21-flyet har kapasitet til å frakte mellom 150 og 212 passasjerer. Sputniknews melder at de første flyene i den nye serien er satt til å bli levert i 2017. Foreløpig har den russiske flyprodusenten Irkut Corporation mottatt 175 bestillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Volkov er vise-president i Irkut. Til nyhetsbyrået Reuters forteller Volkov at flyet er laget av komposittmaterialer, og ikke av metall.

– Dette tillater oss å gi flyet en helt spesiell form. Det er mye lettere og sterkere, hvilket er et stort skritt fremover i utviklingen av vår luftfartsindustri.

Les også: Derfor kan askebegre være livsviktige på fly

Nestledende teknisk direktør for MS-21-programmet, Nikolai Medvedev, trekker frem at flyet vil bruke mindre drivstoff enn det som er vanlig.

– Dessuten er flykabinen langt mer komfortabel her enn den er i tilsvarende fly. For eksempel er det vanligvis ikke plass til å komme seg forbi dersom flyvertinnene er ute i midtgangen med trallene sine. I MS-21 vil dette være fullt mulig, forteller Medvedev til Reuters.

Les også:

Dette kan revolusjonere flyene i fremtiden

Nasa vil bygge supersonisk passasjerfly

Fly med hodet i skyene

El-fly for renere luftfart