Prinsesse Märtha Louise har fått Reisegarantifondet på nakken

Prinsesse Märtha Louise (t.v.) og Elisabeth Nordeng står bak Soulspring, tidligere Engleskolen.
Prinsesse Märtha Louise (t.v.) og Elisabeth Nordeng står bak Soulspring, tidligere Engleskolen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mener at Soulspring bryter loven.

– Vi mener at reisene Soulspring arrangerer er pakkereiser og at de bryter loven. Før man starter med å markedsføre en pakkereise, skal man ha stilt lovpålagt reisegaranti, sier daglig leder Signe Eriksen i Reisegarantifondet til Kapital.

Eriksen forklarer at Soulspring, som tidligere gikk under navnet Engleskolen, bryter loven fordi de ikke stiller reisegaranti for de spirituelle reisene de selger.

– På generelt grunnlag anser vi dette som et alvorlig lovbrudd i form av at de som reisende blir frarøvet sine rettigheter på to områder; det ene er at kunden ikke er sikret mot konkurs hos arrangør; det andre er at kundene fratas retten til å klageopplegget overfor Reklamasjonsnemda for pakkereiser dersom innholdet ikke svarer til forventningene, sier Eriksen til Kapital.

Les også: Splittet syn på Märtha Louises prinsessetittel

Soulspring har arrangert spirituelle reiser til Sør-Afrika og har invitert til Indisk eventyr i 2017. Da får de reisende blant annet møte en klemmeguru.

Carina Scheele Carlsen, agent/manager i Soulspring, ønsker ikke å kommentere saken, men sier til Kapital at de er i dialog med Reisegarantifondet - og at de ønsker å rette oppe eventuelle feil:

– Regelverket kan være noe vanskelig å tolke på noen områder, og derfor finner vi nå i fellesskap ut hvilke av våre reiser som kommer innunder garantien og hvilke som ikke gjør det. Når det er avklart, vil det bli gjort på riktig måte slik at alle våre reisende er sikret på behørig vis, skriver Carlsen i en e-post til bladet.

Les også:

Prinsesse Märtha: Det var alltid menn

Märtha Louise og familien flytter hjem

Ari Behn og Märtha Louise: – Opplevde at vi ikke kunne være sammen

Personvernpolicy