De mest populære reisene blir dyrere

Både SAS og Norwegian sier de mest populære avgangene blir dyrere etter innføringen av flypassasjeravgiften.
Både SAS og Norwegian sier de mest populære avgangene blir dyrere etter innføringen av flypassasjeravgiften. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Etter innføringen av den nye flypassasjeravgiften onsdag er det de mest populære reisene som blir dyrere.

Dette gjelder blant annet fulle morgenflyginger på ukedager, og fly til populære feriedestinasjoner i skoleferien, skriver VG.

Den nye avgiften innebærer en flypassasjeravgift på 88 kroner for alle innenlandsreiser og 80 kroner for reiser til utlandet.

Norwegian opplyser at avgiften vil bli synliggjort når man bestiller en reise, ettersom det er en myndighetspålagt avgift.

Les også: Jubel på Torp for nye Ryanair-ruter

– Det er dog ikke slik at alle avganger blir automatisk 88 kroner dyrere. Det er fortsatt tilbud og etterspørsel som styrer prisene, hvilket betyr at prisen på de mest populære avgangene vil kunne justeres noe opp, mens de mindre populære kanskje noe ned, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

SAS har så langt lagt til 88 og 80 kroner på billettprisene, men opplyser at også de vil sette totalprisen etter tilbud og etterspørsel, og at de mest populære avgangene blir dyrere.

Les også: Ryanair: Avgiften er eneste grunn til avviklingen på Rygge

Norwegian vil om kort tid bestemme seg for om de skal etterfakturerte avgiften på reiser etter 1. juni som allerede er betalt. SAS har bestemt seg for ikke å etterfakturerte kundene sine.

Personvernpolicy