Meny

Liverpool planlegger egne hurtiggående gangfelt

Liverpool skal lansere som først by egne hurtiggående gangfelt der det er påkrevd å holde høy fart mens du er ute på shopping. Foto: Colourbox
Hurtiggående gangfelt skal gi økt effektivitet når du vil komme deg raskt fra den ene butikken til den andre.

Shopping kan for mange av oss fortone seg som et stressende onde der tålmodigheten fort kan bli satt på like stor prøve som betalingskortet. En stor irritasjonsfaktor i så måte er alle de andre som er ute i samme ærend som deg eller som bare er ute på vindusshopping.

For mens du selv vil komme deg så raskt og effektivt som mulig fra den ene butikken til den andre, blir det hele effektivt bremset av en saktegående saueflokk. Nå har imidlertid Liverpool kommet opp med en mulig løsning på problemet: Egne hurtiggående gangfelt der det er påkrevd at du skal holde høy fart på føttene dine.

Les også: Futuristisk og luftig transport i Chicago

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Langs ikoniske Route 66 i New Mexico finnes det et veistrekke der du kan høre «America the Beautiful» dersom du kjører langs en rett stripe.

Ifølge Independent har forskning påvist at 47 prosent av britene synes saktegående vandring er det mest irriterende de vet når det kommer til shopping i storbyen. Dermed burde den forestående åpningen av St. John Street falle i god smak, der meningen er at du skal kunne bevege deg raskt gjennom folkemengden på vei fra den ene butikken til den andre.

Andre irritasjonsmomenter er blant annet folk som prater med hverandre midt i gaten. Forskningsresultatet, utført av Argos, påviser samtidig at 69 prosent av britene mellom 16 og 24 år støtter planen om nytt hurtiggående felt. Til sammenlikning er det kun 37 prosent av de over 55 som gir tommelen opp.

Les også: Jente fløyet til sykehus etter å ha blitt påkjørt i gangfelt

VIDEO: I 2017 begynner Kina testingen av de digre bussene som kan frakte 1.200 passasjerer, og kanskje erstatte metroene i fremtiden.

Les også:

I disse byene er det enklest å jobbe mens du er på reise

Stadig flere nordmenn camper

Fire grunner til å velge sammenleggbar sykkel

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus