Meny

Se den aktive vulkanen Masaya

Turister strømmer til den fascinerende lavasjøen som dukket opp i Masaya-vulkanen i Nicaragua i desember.

Det finnes bare tre vulkaner i verden der du kan se glødende lava uten at vulkanen har et faktisk utbrudd. En av dem er Masaya i Nicaragua, der lavaen dukker opp hvert 20. - 25. år.

– Det er første gang jeg ser noe som dette. Det er virkelig imponerende, sier turisten Mijaela Cuba fra Østerrike til AFP Relaxnews.

Hun er en av mange turister som har tatt turen til Masaya etter at en sjø av lava kom til syne i krateret Santiago i desember i fjor.

Les også: Royal Caribbean og STX med ny milliardavtale

Får kun se lavasjøen i noen minutter

4000 turister har fått tillatelse til å ta turen til lavasjøen bare de to siste ukene.

Besøkende får bare lov til å oppholde seg i nærheten av lavasjøen i noen få minutter på grunn av faren for å bli utsatt giftige gasser, ifølge AFP Relaxnews.

Krateret er berømt for de grønne papegøyene som lever i veggene, selv om antall papegøyer har nylig falt drastisk av ukjente årsaker, ifølge den britiske avisen Daily Express.

Les også: Nicaraguas høyeste vulkan topper listen over de heteste reisemålene i 2016

1100 grader varmt

Den tyske vulkan-fotografen Marc Szeglat har sammen med en gruppe forskere satt opp en base for å overvåke vulkanens aktivitet, i samarbeid med myndighetene i Nicaragua, skriver Daily Express.

De har forsøkt å måle temperaturen på lavaen, og anslår at den ligger på rundt 1100 grader celsius.

Masaya ble dannet for 5000 år siden. Det er kun registrert utbrudd fra den 400 meter høye vulkanen to ganger. I 1670 og i 1772.

Les også: Kjenn naturkreftene dra deg mot «djevelens svelg»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus