Bordeaux åpner fornøyelsespark for vinelskere

Bordeaux håper byens nye fornøyelsespark skal tiltrekke seg tilreisende vinelskere i strie strømmer.
Bordeaux håper byens nye fornøyelsespark skal tiltrekke seg tilreisende vinelskere i strie strømmer. Foto: NTB Scanpix/Gorm Kallestad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tre års arbeid står La Cité du Vin klar i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et besøk til franske Bordeaux er ikke det samme uten at man har smakt på noe av vinen som produseres i regionen. Som hovedstad for verdens største vinindustri, er Bordeaux åsted for Vinexpo , som er verdens største vinmesse. Vinindustrien i området har en omsetning på 14,5 milliarder euro i året.

Fra før har tilreisende kunnet besøke et eget vinmuseum, men i juni i år er det imidlertid klart for alle vinelskeres våte drøm – da åpner nemlig en flunkende ny fornøyelsespark det har tatt tre år å realisere, og der det handler nærmest utelukkende om vin.

Les også: Fem knallgode roséviner

Mens Askepott-slottet utgjør selve hjertet i Disneyland i California, er det den ti etasjer høy bygningen «Belvedere» som troner majestetisk over La Cité du Vin. Her kan du nyte et glass Cabernet Sauvignon eller Merlot mens du beundrer utsikten 35 meter over bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Fra fjorårets Vinexpo i Bordeaux. Den er verdens største vinmesse og tiltrakk seg 2.400 utstillere fra 45 land. Foto: AP Photo/Bob Edme
Fra fjorårets Vinexpo i Bordeaux. Den er verdens største vinmesse og tiltrakk seg 2.400 utstillere fra 45 land. Foto: AP Photo/Bob Edme

Med 20 ulike attraksjoner på opplevelseskartet, skal parken være en blanding av fornøyelsespark og vinmuseum. La Cité du Vin planlegger årlig å holde to midlertidige utstillinger i kompleks på 700 kvadratmeter. Utstillingene skal ikke overraskende dreie seg om vin og vinens historie, og internasjonal kunst og kultur vil stå sentralt.

Les også: Knallgode rødvinskjøp

Bonusen kommer i form av langt lavere inngangspris enn den du betaler for å slippe gjennom portene til Tusenfryd utenfor Oslo. 150 kroner per voksen vil nok de fleste si er en overkommelig pris, mens barnebilletten koster 60 kroner. Likevel er det liten tvil om at det i denne fornøyelsesparken nok vil være langt flere voksne besøkende enn barn.

Les også:

Redningen om vinopptrekkeren er borte

Norske bestselger-rødviner fulle av sukker

Drakk halvannen liter rødvin om dagen – ble 107 år gammel

De beste vinene til viltkjøtt