Reisende etterfaktureres for flypassasjeravgiften

Illustrasjonsfoto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Onsdag blir den omstridte og utskjelte flypassasjeravgiften innført. Enkelte har fått ekstraregningen fra reiseselskapet allerede.

– Avgiften innføres 1. juni, og da blir alle som reiser etter datoen belastet med 80 kroner uavhengig av når de har bestilt reisen. Det er en avgift som myndighetene har innført, og det er ikke inntekter som går til oss, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving til VG.

Flypassasjeravgiften som regjeringen og samarbeidspartiene står bak, skal ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

– Men momsen skal bare betales på flyreiser innenlands, sier Larsen-Vonstett til NTB. Derfor er det 80 kroner som legges på billetten for alle Vings reisende over to år.

Ifølge VG vil Star Tour sannsynligvis også etterfakturere sine kunder som har betalt for feriereiser som skal gjennomføres etter 1. juni. SAS og Norwegian opplyser til avisen at de vil øke billettprisene. SAS vil ikke etterfakturere, mens Norwegian ennå ikke har tatt stilling til spørsmålet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus