Frp modererer flypassasjeravgift-utspill

Fremskrittspartiet valgte å nyansere onsdagens utspill om at partiets stortingsgruppe vil arbeide for å fjerne den omstridte flypassasjeravgiften. Turbulensen oppsto da partiets Østfold-representant Erlend Wiborg (bildet) sa at en enstemmig stortingsgruppe i Frp vedtok en omkamp om avgiften på sitt gruppemøte onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Fremskrittspartiet valgte å nyansere onsdagens utspill om at partiets stortingsgruppe vil arbeide for å fjerne den omstridte flypassasjeravgiften. Turbulensen oppsto da partiets Østfold-representant Erlend Wiborg (bildet) sa at en enstemmig stortingsgruppe i Frp vedtok en omkamp om avgiften på sitt gruppemøte onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Fremskrittspartiet valgte å nyansere onsdagens utspill om at partiets stortingsgruppe vil arbeide for å fjerne den omstridte flypassasjeravgiften.

I en pressemelding sendt i 21-tiden onsdag kveld sier Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik at det er helt normalt at partiets stortingsgruppe spiller inn ulike forslag til budsjettbehandlinger.

– I den forbindelse har flypassasjeravgiften vært ett av temaene som ble spilt inn, sier Nesvik. Han legger til at det ikke medfører riktighet at en enstemmig stortingsgruppe i Frp vedtok en omkamp om avgiften på sitt gruppemøte onsdag, slik partiets Østfold-representant Erlend Wiborg bekreftet overfor NTB.

– Det viktigste for oss er å redde fortsatt drift ved Moss Lufthavn Rygge. Det kan skje gjennom å fjerne flypassasjeravgiften, ved å endre avgiften eller å se på rammevilkårene for private flyplasser i Norge, sier Wiborg.

Torsdag formiddag er det nytt forhandlingsmøte om det reviderte statsbudsjettet. Da vil ventelig både Kristelig Folkeparti og Venstre få høre hva som er Frps forhandlingsposisjon.

Les også: Venstre anklager Ap og Sp for rå populisme i Rygge-saken

Østfold-benken

Wiborg sier at han og partikollega og østfolding Ulf Leirstein har jobbet en stund med saken.

På spørsmål om dette er en erkjennelse av at det gikk for raskt da avgiften ble forhandlet inn i statsbudsjettet, sier han at avgiften ble tatt inn med en klausul om å vurdere den på nytt dersom den skulle vise seg å få vesentlige uheldige konsekvenser.

– Med styrevedtaket om å avvikle dersom Ryanair gjør alvor av å legge ned basen på Rygge, mener jeg at vi har fått et klart svar på det punktet, sier Wiborg.

Tidligere onsdag sa finansminister og Frp-leder Siv Jensen i Stortingets spørretime at hun ikke tror det er avgiften som gjør at Ryanair dropper Rygge.

– I dette tilfellet handler det om at Ryanair ikke lenger ønsker å benytte seg av Rygge flyplass. De sier det er på grunn av avgiften, men det ser altså ikke ut å hindre dem i å bruke andre flyplasser i Norge, sa hun.

(Artikkelen fortsetter under)

Se Jensens utspill i Stortinget her:

Bakgrunn: Siv Jensen: – Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften

Taler Jensen midt imot

Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen mener Frps stortingsgruppe taler sin egen partileder midt imot og vil vite hva partiet egentlig mener om avgiften.

– Vi har sett på vedtaket, og vi hørte finansministeren i spørretimen. Nå har vi behov for å få avklart hva som er regjeringspartienes holdning til denne saken. Så skal vi respondere, sier Syversen til NTB.

Han hadde et møte med Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik onsdag kveld.

– Det er spesielt at Frps stortingsgruppe går rett imot det som er sagt av partilederen i Stortinget noen timer før, sier Syversen, som er KrFs fungerende parlamentariske leder.

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten regner med at avgiften blir innført som planlagt 1. juni.

Les også: Tror Ryanair ville ha kuttet på Rygge uansett

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus