Meny

Kjenn naturkreftene dra deg mot «djevelens svelg»

Bli med til de fortryllende Iguazu-vannfallene. Se video i vinduet over.

Svelget er en del av et av verdens sju naturlige underverker. Likevel er det ikke så mange nordmenn som kjenner til Iguazu-vannfallene på grensen mellom Argentina og Brasil.

Iguazu regnes som en av «de tre store» fossefallene i verden sammen med Niagarafossen og Victoriafossen. Synet av 275 fossefall som kaster seg ned i Iguazu-elven over en strekning på 2,7 kilometer er i seg selv verdt en tur til Sør-Amerika.

Det er overveldende, massivt, utrolig vakkert og vanskelig å glemme.

Les også: Uttørket foss «våknet til live»

Best utsikt og bildemuligheter på Brasil-siden

Argentina og Brasil har begge laget nasjonalparker på hver sin side av fossen. 80 prosent av fossefallene befinner seg på Argentina-siden, og du får derfor best oversikt over hvor omfattende Iguazu-vannfallene er fra Brasil-siden. Mange mener at du også får den flotteste utsikten og de beste bildene på denne siden.

Her følger du en sti som befinner seg mellom 15-70 meter over elven med utsikt mot fossefallene på andre siden hele veien. Stien tar mellom 30-60 minutter å gå avhengig av hvor ofte du stopper for å ta bilder og hvor lang kø det er for å få tatt de beste bildene.

Mot slutten av stien kommer du til denne turens høydepunkt: en bro som er bygget ut i elven slik at du kan komme nærmere naturen og kjenne brølet fra fossefallene vibrere i kroppen din mens du blir dynket ned med vann.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise

Kom tett på «djevelens svelg»

Du kommer imidlertid tettest på «djevelens svelg» på Argentina-siden, og det i seg selv gjør et besøk til den siden nærmest obligatorisk. Det er også flere fine turstier på denne siden.

Djevelens svelg er en trakt der flere fossefall samles og massive mengder vann forsvinner ned i «svelget»samtidig. Det er 82 meter høyt på det høyeste, 150 meter bredt og 700 meter langt.

I nasjonalparken i Argentina kan du som besøkende stå på toppen av et av fossefallene som forsvinner ned i djevelens svelg og kjenne suget i magen. Stort nærmere naturkreftene kommer du ikke.

Les også: Tre norske Rio-favoritter

Få dagens dusj på båttur

Det vil si, du kommer litt nærmere naturkreftene om du blir med på en båttur på Iguazu-elven. De drevne kapteinene sørger for dagens dusj når styrer båten rett under et par av de 275 fossene. Men inn til djevelens svelg er det ingen turistbåter som drar. Det er for farlig.

Videoen øverst i saken er filmet over to dager fra begge siden av fossen, samt fra båttur på elven.

Les også: Gå helt til topps i Rio

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus