Asias største flyplass åpner sikkerhetssluse kun for kvinner

Kvinnerlige flypassasjerer som følger «Female Only»-skiltingen på Beijing internasjonale lufthavn vil få en mer komfortabel start på reisen, og slipper blant annet at mannlige sikkerhetsvakter må kroppsvisitere dem. Foto: Jason Lee (Reuters / NTB scanpix)
Kvinnerlige flypassasjerer som følger «Female Only»-skiltingen på Beijing internasjonale lufthavn vil få en mer komfortabel start på reisen, og slipper blant annet at mannlige sikkerhetsvakter må kroppsvisitere dem. Foto: Jason Lee (Reuters / NTB scanpix)

Den internasjonale flyplassen i Beijing går nye veier for å gjøre sikkerhetskontrollen mer bekvem for kvinner som skal ut og fly.

Ordningen med å sluse kvinner gjennom egen sikkerhetskontroll har vært testet ut i en prøveperiode, men blir nå en permanent løsning på Beijing internasjonale lufthavn, melder The New York Times.

Den nye sikkerhetsslusen for kvinnelige passasjerer er tydelig merket med lyserosa tegn både på kinesisk og engelsk. Kvinner som følger «Female Only»-skiltingen vil på den måten få en mer komfortabel start på reisen, og slipper blant annet at mannlige sikkerhetsvakter må kroppsvisitere dem der det er nødvendig, da samtlige ansatte i denne seksjonen er kvinner, ifølge den statlige kinesiske avisen People’s Daily.

Les også: Slik blir Oslo Lufthavns nye sikkerhetskontroll

Fordi slusen kun tillater kvinner å gå gjennom, vil det også ta kortere tid å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen, der det forventes rundt ti prosents kortere tid sammenlignet med øvrige sluser på flyplassen, som er den travleste i hele Asia.

Det ligger ifølge AFP Relaxnews også en annen baktanke bak ideen med å sluse kvinner gjennom en egen sikkerhetskontroll. Kvinnelige flypassasjerer fyller nemlig ofte veskene og koffertene de tar med på reise med kosmetiske væskeholdige produkter, noe som ofte kan skape kø i de trange og folksomme sikkerhetskontrollene.

Kvinne-slusene på Beijing-flyplassen åpner på tre av flyplassens terminaler; T1, T2 og T3.

Les også: Slik forbereder du deg til sikkerhetskontrollen

(Saken er levert av AFP Relaxnews og tilrettelagt og oversatt av Paul A. Nordal)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus