Meny

Rygge-ansatte vil aksjonere til siste stund

De ansatte på Moss Lufthavn Rygge vil fortsette å kjempe for arbeidsplassene sine etter at det tirsdag kveld ble opplyst at det ikke vil bli sivil lufttrafikk på flyplassen etter 1. november. Tirsdag kveld informerte administrerende direktør Pål F. Tandberg (bildet) ved Rygge Sivile lufthavn om beslutningen og sa at de ikke vil være konkurransedyktige når flypassasjeravgiften blir innført. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
De ansatte på Moss Lufthavn Rygge vil fortsette å kjempe for arbeidsplassene sine. Flyplassen legges ned hvis Ryanair gjør alvor av å avvikle sin base på Rygge.

– Vi skal aksjonere til siste slutt. Så vi håper at vi klarer å finne en løsning, sier Iselin Blakkestad som er tillitsvalgt for de ansatte til NRK.

De ansatte vil bli orientert om situasjonen på et informasjonsmøte onsdag formiddag.

Bakgrunn:  Varsler nedleggelse av Rygge sivile lufthavn

Tirsdag kveld informerte administrerende direktør Pål F. Tandberg ved Rygge Sivile lufthavn om beslutningen og sa at de ikke vil være konkurransedyktige når flypassasjeravgiften blir innført.

– Det er ikke så veldig overraskende egentlig. Vi har jo vært klar over at hvis avgiften kommer, så sier Ryanair at de er ferdig. Uten Ryanair har ikke vi noen andre aktører å jobbe med her, sier Blakkestad.

Det irske lavprisselskapet har varslet at de kommer til å legge ned sin base på Rygge på grunn av flypassasjeravgiften. Ryanair vil offentliggjøre sine planer i neste uke.

Les også:

– Kroken på døra for flyplassen på Rygge

Høyre-folk trekker seg i protest mot flyseteavgiften

Østlandets flyplasskapasitet skal kartlegges

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus