Meny

40 SAS-avganger innstilt grunnet problemer med landingsutstyr

Ti av elleve fly av typen CRJ-900 er satt på bakken for inspeksjon etter at det ble oppdaget problemer med landingsutstyret. Foto: russavia / Flickr

SAS har satt ti av elleve av sine CRJ-900 på bakken mandag morgen.

Problemer med landingsutstyret har mandag ført til innstillinger på 40 SAS-avganger, blant annet fra Oslo, Bergen og Stavanger, men også fra København.

Kanselleringene kommer som følge av ekstraordinært teknisk ettersyn på selskapets fly av denne typen, melder den danske avisen EkstraBladet.

Inspeksjonene vil også ramme trafikken til og fra København lufthavn Kastrup spesielt, der flere flyvninger med denne maskinen går til eller fra denne flyplassen, skriver Dagbladet.

– Vi holder på med inspeksjon av flyene. Det er omkring 40 avganger som rammes i dag, tre av disse er tur-retur Oslo og en flyging Trondheim-Oslo, sier pressekontakt i SAS, Cathrine Sandegren, til Dagbladet.

Ett av selskapets elleve fly av denne typen skal nylig har fått installert nytt landingsutstyr, og trenger ingen ekstra inspeksjon.

Passasjerene som blir berørt av kanselleringer og forsinkelser skal ha blitt informert, og det jobbes med å booke om dem som er rammet.

SAS ber reisende som er usikre på om inspeksjonene rammer deres avgang om å sjekke status på flyvningen sin, enten via selskapets hjemmesider, eller gjennom bookingappen MySAS.

Les også:

SAS beholder bakketjenester selv

Fallende tillit til Norwegian – SAS den klare vinneren

Betydelig bedre kvartal enn ventet for SAS

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus