Meny

Flymatstreiken på Gardermoen og Flesland over

Parat ble enige med NHO Reiseliv om ny tariffavtale lørdag ettermiddag, dermed kan Gate Gourmet gjenoppta arbeidet sitt på Gardermoen og Flesland fra søndag morgen. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters
Streiken som har ført til full stans i leveranse av flymat til Gardermoen og Flesland, er avsluttet etter at Parat og NHO Reiseliv ble enige om ny tariffavtale.

– For oss har dette vært en kort, men intens kamp, og jeg vil benytte muligheten til å takke for innsatsen til våre 192 medlemmer på Gardermoen og Flesland som har vært viktige for å få dette resultatet i havn, sier Parats forhandlingsleder Grete Dieserud.

Les også:  Streik stanser flymat ved Gardermoen og Flesland

Medlemmene i selskapet Gate Gourmet har vært i streik siden fredag morgen. Lørdag ble Parat og NHO Reiseliv, i kjølvannet av at hotellstreiken ble avsluttet tidligere på dagen, enige. Avtalen er den samme som Fellesforbundet fikk, med minstelønnstillegg på 4,85 kroner per time fra 1. juni.

– Det er alltid litt gi og ta, men lønnstapet i forbindelse med streiken sett opp mot det man har fått igjen lar seg forsvare, sier Dieserud til NTB.

Streiken blir formelt avsluttet ved arbeidstidens begynnelse, klokken 04 søndag morgen.

Dieserud forteller at det kan være noen innkjøringsproblemer, men hun regner med at leveringen av mat og drikke på flyene raskt vil normaliseres.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus