Flymat som normalt på lengre flyreiser

Standarden på maten du får i lufta varierer.
Standarden på maten du får i lufta varierer. Foto: ILLUSTRASJON: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisende må belage seg på flyturer uten matservering på grunn av streik fra fredag morgen. På langdistanserutene får man imidlertid flymat som normalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet gikk ut i streik fredag morgen etter at Parat og NHO Reiseliv ikke kom til enighet i meklingen.

Streiken fører til stans i leveransene av flymat til både Oslo lufthavn Gardermoen og Flesland i Bergen. Også taxfreeleveransene rammes.

Streiken rammer matlevering til blant annet SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines. Men folk som skal ut på lengre flyreiser behøver altså ikke å bekymre seg. Både SAS og Norwegians langdistanseruter går som normalt – med matservering om bord.

– Streiken påvirker kun våre kortdistanseruter, og der har vi sendt ut en tekstmelding til dem det gjelder om å stå for mat og drikke selv – men ingen alkohol, fortalte presseansvarlig Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian til NTB torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Langdistanseruten til New York opererer som normalt, og vi har fått til en ordning med charterflygingene, hvor behovet er større enn kortere flyturer, opplyste informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Hos SAS er det kun flygninger i Norge og kortere utenlandsturer som påvirkes. Johansen sier passasjerer på Gardermoen med såkalte SAS Plus-billetter vil få tildelt mat før de går om bord.