Meny

Streik stanser flymat ved Gardermoen og Flesland

Parat: – NHO Reiseliv møtte ingen av våre krav. Se video.

Streik i Parat rammer forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland etter brudd i forhandlingene med NHO Reiseliv. De reisende bes ta med matpakke.

– Det er vanskelig å forstå at NHO Reiseliv ikke har vært villige til å møte oss på noen av våre krav. Vi er i streik fra fredag morgen, noe som vil ramme forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland, sier Parats forhandlingsleder Grethe Diserud.

192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet er tatt ut i streiken som starter fredag klokka 6.

Konflikt

Parats forhandlingssjef, Turid Svendsen, sier meklingsfristen opprinnelig var satt til midnatt torsdag, men fastslår at NHO Reiseliv foretrekker konflikt fremfor løsninger.

– Våre krav er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte, sier Svendsen.

Les også: Hotell- og restaurantstreiken utvidet på 17. mai

Berøres av streiken

Flymatstreiken rammer cateringleveranser til blant annet flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

Presseansvarlig Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian kan informere om at langdistanserutene ikke blir berørt av streiken.

– Den påvirker kun våre kortdistanseruter, og der har vi sendt ut en tekstmelding til dem det gjelder om å stå for mat og drikke selv – men ingen alkohol, sier hun til NTB.

SAS-flyginger innenlands og kortere utenlandsturer blir påvirket, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

– Langdistanseruten til New York opererer som normalt, og vi har fått til en ordning med charterflygingene, hvor behovet er større enn kortere flyturer, sier han.

Det er også gjort tiltak på Gardermoen for SAS Plus-passasjerer.

– De vil få tildelt mat før de går ombord i flyet, forteller Johansen.

Les også: LO-topp kjøpte pizza på restaurant i streik

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus