Meny

Naturvernforbundet vil ha slutt på bonus for økt flytrafikk

Norwegian fikk en stor del av fjorårets bonus fra Avinor fordi selskapets hadde økt passasjertall. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Naturvernforbundet krever at Avinor slutter å premiere flyselskaper som skaffer økt passasjertrafikk til norske flyplasser.

I fjor utbetalte Avinor 13,2 millioner kroner til selskaper som kunne vise til passasjervekst, skriver Aftenposten. Av denne summen gikk 7,6 millioner til Norwegian. SAS fikk ingenting ettersom selskapet hadde tilbakegang.

Naturvernforbundet mener dette er sponsing av forurensning.

– Avinor bør ta innover seg den nye Parisavtalen og skjønne at de faktisk ikke kan fortsette som før. Utslippene må ned, ikke opp, sier leder Lars Haltbrekken.

Direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit, svarer imidlertid at konsernet ønsker å videreføre ordningen. Han påpeker at ordningen skal bidra til passasjervekst, ikke nødvendigvis flere flybevegelser. Han viser også til Avinors samfunnsoppdrag som er å gi befolkningen og næringslivet et godt rutetilbud.

Les også: Flypassasjeravgiften kan bety slutten for Rygge

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus