Forsøpling av turiststrand setter sinnene i kok

Gummibåt-fest i Miami Beach etterlot seg et hav av søppel. – Mangelen på respekt er uforståelig!

Miami er Floridas store midtpunkt og den ikoniske stranda Miami Beach er blant områdets viktigste turistmagneter. Men da Edin Chavez skulle gå langs stranden en morgen i april fikk han sjokk. Store deler av stranden var nedlesset av søppel.

Dokumenterte forsøplingen

Han filmet langs strandkanten med en drone for å dokumentere forsøplingen. Den populære turiststranden var nesten ikke til å kjenne igjen.

Det viste seg at det kvelden før hadde vært en stor gummibåtfest ved stranden, kalt «Floatopia». Der hadde nesten hundre tusen festlystne mennesker møtt opp med oppblåsbare båter og baderinger, men etterlatt seg et salig rot av plast og annet søppel.

Les også: WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene

Politikere raser

Ifølge The Miami Herald vurderer nå de lokale myndighetene å forby gummmibåt-festen fremover.

– I dag mistet jeg troen på menneskeheten. Jeg har sett frivillige oppløst i tårer. Dette er en absolutt parodi. Og til alle som ser dette; leg lover at Floatopia aldri vil skje på Miami Beach igjen, sa rådmann Michael Grieco i en Facebook-video fra stranden, publisert på hans egen side. Han har også støtte fra ordføreren i Miami Beach, Philip Lavine.

Til Local 10 News utdyper Grieco:

– Jeg aner ikke hvordan 100.000 mennesker kan komme til stranden min og så bare ikke ta med seg igjen det de kom hit med.

Les også: Dronning Sonja: – Det norske folk må oppdras

Arrangørene skuffet

Også arrangørene, som er anonyme, tar avstand fra forsøplingen.

«Mangelen på respekt vist mot stranden vår i går var uforståelig. Takk til alle som var med på å rydde opp», skriver arrangørene for Floatopia Miami på sine Facebook-sider.

Festen ble organisert privat på sosiale medier og arrangørene hadde ikke kontaktet byen i forkant for tillatelser.

Les også: Snart kan du ta ferge fra Miami til Cuba

Personvernpolicy