Denne sandstranden består av millioner av stjerner

<p>Flere strender på den japanske øya Iriomote består av millioner av små stjerneformede fossiler. Foto: Psammophile / Wikimedia Commons.</p>
Flere strender på den japanske øya Iriomote består av millioner av små stjerneformede fossiler. Foto: Psammophile / Wikimedia Commons.

Millioner av små stjerner lokker turistene til unik sandstrand på japansk øy.

For mange er lykken å ligge på en strand og la sanden gli gjennom fingrene mens de titter opp på stjernene. Men på den japanske øya Iriomote kan du faktisk ligge på stranden mens tusenvis av stjerner renner gjennom fingrene.

Her er nemlig sanden full av bittesmå stjerneformede skalldyr som levde for millioner av år siden. På avstand ser det mest av alt ut som små sandkorn, men går du nærmere, vil du se de umiskjennelige trekkene til en bitte liten stjerne skylt opp på land da organismen døde. Foraminifera er navnet. På norsk, poredyr.

Artikkelen fortsetter under bildet

Det er et nøysommelig arbeid å plukke opp bittesmå stjerner fra denne stranden ved Okinawa. Foto: Geomr~commonswiki.
Det er et nøysommelig arbeid å plukke opp bittesmå stjerner fra denne stranden ved Okinawa. Foto: Geomr~commonswiki.

De små stjernene finnes i dag på to strender på Irimote, det er Kaijihama og Aiyaruhama, men ifølge en Wikipedia-artikkel om de spesielle strendene, må du belage deg på nøysommelig arbeid om du ønsker å samle på disse mkrostjernene. Det er nemlig ulovlig å ta med seg ren sand fra stranden. De som vil plukke stjerner, må plukke dem individuelt.

Les også: Bahamas har rosa strender