Meny

Her demonstreres prototypen av Hyperloop

Selskapet Hyperloop One viste at de er ett steg nærmere å virkeliggjøre det de håper skal være fremtidens transportteknologi.

Testen ble gjennomført i Nevada-ørkenen. Det hele var over på to sekunder, melder The Verge.

En metallslede akselererte fra 0 til 187 km/t på 1,1 sekund. Den suste litt over 100 meter bortover en bane før den stoppet i en sandhaug.

Les også: Musk viser prototypen av Hyperloop

Lang vei å gå

Hundrevis av spente tilskuere møtte opp for å se den historiske demonstrasjonen. Mange var investorer.

Gårsdagens demonstrasjon viste imidlertid at Hyperloop-systemet fortsatt er i et tidlig stadie av utviklingen, noe medgrunnlegger Shervin Pishevar i Hyperloop One også påpekte etter at testen var over.

– Du må forstå at dette er et helt nytt fremdriftssystem, sa han til The Verge.

– Vi skal komme opp i hastigheter på 560 kilometer i timen så snart vi ferdigstiller denne banen. Denne testen var for å vise alle at vi virkelig bygger dette.

Les også: – Slik reiser vi i nær fremtid

Se animasjonen av hvordan Hyperloop skal fungere: (artikkelen fortsetter under)

Nye samarbeid

Hyperloop One annonserte også at de nå samarbeider med flere andre grupper, blant annet Deutsche Bahn Engineering & Consulting og det britiske rådgivende ingeniørfirmaet Arup, melder The Guardian.

– Hyperloop har potensialet til å løse mange av dagens mest komplekse problemer med reising over lange avstander, sa styreleder Gregory Hodkinson i Arup i en pressemelding.

Han mener Hyperloop har potensial til å bli like betydelig for det moderne samfunnet som det jernbanen ble i den industrielle revolusjonen.

Gårsdagens demonstrasjon ga ikke svar på om dette vil bli tilfelle, men det loves flere svar senere i år. Da skal det etter planen gjennomføres en større test av systemet.

Hyperloop-idéen ble først presentert av Tesla-gründer Elon Musk i 2013.

Dersom prosjektet lykkes vil den drøyt 600 kilometer lange strekningen mellom Los Angeles og San Fransisco kunne tilbakelegges på 35 minutter.

Les også: Tesla-gründer: – Norge har alle muligheter

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus