Her demonstreres prototypen av Hyperloop

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet Hyperloop One viste at de er ett steg nærmere å virkeliggjøre det de håper skal være fremtidens transportteknologi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Testen ble gjennomført i Nevada-ørkenen. Det hele var over på to sekunder, melder The Verge.

En metallslede akselererte fra 0 til 187 km/t på 1,1 sekund. Den suste litt over 100 meter bortover en bane før den stoppet i en sandhaug.

Les også: Musk viser prototypen av Hyperloop

Lang vei å gå

Hundrevis av spente tilskuere møtte opp for å se den historiske demonstrasjonen. Mange var investorer.

Gårsdagens demonstrasjon viste imidlertid at Hyperloop-systemet fortsatt er i et tidlig stadie av utviklingen, noe medgrunnlegger Shervin Pishevar i Hyperloop One også påpekte etter at testen var over.

– Du må forstå at dette er et helt nytt fremdriftssystem, sa han til The Verge.

– Vi skal komme opp i hastigheter på 560 kilometer i timen så snart vi ferdigstiller denne banen. Denne testen var for å vise alle at vi virkelig bygger dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Slik reiser vi i nær fremtid

Se animasjonen av hvordan Hyperloop skal fungere: (artikkelen fortsetter under)

Nye samarbeid

Hyperloop One annonserte også at de nå samarbeider med flere andre grupper, blant annet Deutsche Bahn Engineering & Consulting og det britiske rådgivende ingeniørfirmaet Arup, melder The Guardian.

– Hyperloop har potensialet til å løse mange av dagens mest komplekse problemer med reising over lange avstander, sa styreleder Gregory Hodkinson i Arup i en pressemelding.

Han mener Hyperloop har potensial til å bli like betydelig for det moderne samfunnet som det jernbanen ble i den industrielle revolusjonen.

Gårsdagens demonstrasjon ga ikke svar på om dette vil bli tilfelle, men det loves flere svar senere i år. Da skal det etter planen gjennomføres en større test av systemet.

Hyperloop-idéen ble først presentert av Tesla-gründer Elon Musk i 2013.

Dersom prosjektet lykkes vil den drøyt 600 kilometer lange strekningen mellom Los Angeles og San Fransisco kunne tilbakelegges på 35 minutter.

Les også: Tesla-gründer: – Norge har alle muligheter