Meny

Kina vil henge ut turister som tagger på Everest

Myndighetene i Kina har fått nok av at turister etterlater seg graffiti på monumenter og skilt ved Base Camp i Tibet på den kinesiske siden av fjellet. «Jeg var her» i flere språkdrakter er vanlige skriblerier som turistene lirer av seg. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix.
Turister som tagger monumenter og skilt ved Base Camp på kinesisk side av Everest-fjellet, skal henges ut med navn, slår kinesiske myndigheter fast.

Myndighetene i Kina har fått nok av at turister etterlater seg graffiti på monumenter og skilt ved Base Camp i Tibet på den kinesiske siden av fjellet. «Jeg var her» i flere språkdrakter er vanlige skriblerier som turistene lirer av seg.

Les også:  126 år gammel statue rasert i selfie-forsøk

– Fra i år etablerer vi svartelister for å straffe turister som oppfører seg dårlig, blant annet dem som etterlater seg graffiti. Svartelisten skal publiseres via mediene, sier Gu Chunlei, nestsjef for turistkontoret i Tingri-regionen.

Myndighetene innser at folk har et markeringsbehov og skal derfor utplassere egne tavler der turistene kan plassere sine etterlatenskaper, melder BBC.

Kina har tidligere innført tilsvarende tiltak ved Den kinesiske mur, og opprettet en egen taggesone der, for å unngå at verdensarven ødelegges av turister.

Les også: Rispet navnet i Colosseum - risikerer gigabot

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus